50 nuanca të ngjyrës së murrme në hapësirën/shtëpinnë t’uaj

Ngjyra e murrme është ngjyrë neutrale, ngjyrë kompromisi. Fitohet me përzjerjen e ngjyrës së bardhë dhe të zezë, dy të të ashtuquajturave JOngjyra. Pikërisht nga ky neutralitet rezulton e gjithë provokukeshmëria edhe mistika e saj, përkatësisht pritmënitë që i ofron ngjyra e murrme. Kjo është një ngjyrë asociative por pa emocione. Ngjyra e murrme është ajo që ju dëshironi të jetë. Shtojini diç më shumë të bojës së bardhë dhe ajo do jetë më e gjallë dhe më e çelë. Nëse i shtohet më shumë bojë e zezë ajo bëhet më sekrete, dramatike dhe më glamuroze.

Enterijeristët e konsiderojnë ngjyrën e murrme si të përkryer. Zakonisht përkdoret si nënshtresë për vënien në pah dhe theksimin e disa pjesëve të hapësirës dhe të detajeve në të. Përputhet leht me ngjyrat e tjera, ndërsa disa prej kombinimeve janë jashtëkohore, siç janë ajo portokalli dhe e murrme që, shpeshherë, në botën e biznesit lë mbresën e ekskluzivitetit. Kromatika dhe psihologjia e ngjyrave e karakterizojnë të murrmën si ngjyrë të ftohtë, joemotive dhe konservative e cila nuk ka ndonjë ndikim stimulues tek njeriu. Ajo është e fortë dhe e qëndrueshme, ofron ndjenjën e qetësisë dhe të sigurisë. Simbolizon pjekurinë, intelektin e diturinë si dhe zotësinë biznesore dhe përgjegjësinë. Për këtë arsye nuancat e ngjyrës së murrme zakonisht hasen në hapësira formale, në zyra dhe në hapësira biznesore.

Ngjyra e murrme nuk është patjetër e mërzitshme

Ekspertët e rregullimit të hapësirës do ju thonë se mbizotërimi i ngjyrës së zezë në një hapësirë mund të shkaktojë melankoli dhe depresion. Nëse e përdorni në mënyrë joprofesionale ju rrezikoni që shtëpia e juaj t’i ngjajë një mjedisi afarist pa gjallëri ose një terminali të aeroportit. Prandaj boja e murrme përdoret si bojë prapavije mbi të cilën pastaj vihen bojrat e tjera më të forta/ndezshme dhe në këtë mënyrë arrihet efekte e dëshiruara. Nuancat më të çela të ngjyrës së murrme mund ta zëvendësojnë shumë mirë, e madje në mënyrë edhe më efikase, ngjyrën e bardhë në vend të nënshtresës, ndërkaq nuancat e errëta, ngjyrën e zezë. Nëse kombinohet sipas sipas rregullit me bojrat e tjera, e murrmja bëhet më e sofistikuar, më kreative dhe më inspiruese. Ajo ka ndikim qetësues në ngjyrat përrreth dhe zbut shkëlqimin toneve të ndritshme. Këto janë disa prej rregullave themelore të përputhjes së ngjyrës së murrme me ngjyrat e tjera, edhe pse rregullat nganjëherë janë për t’u shkelur, e ngjyra e murrme këtë jua lejon plotësisht. Nëse nuancat më të çela i kombinoni me nuancat pasteline të ngjyrës së kaltër, rozë, të gjelbër dhe lavandë ju do arrini të ashtuquajturin parim femëror. Për të krijuar një ambient më mashkullor në hapësirën t’uaj, do të duhej që këto ngjyra të jenë me tone më intensive. Mirëpo, nëse në hapësirën/shtëpinë t’uaj mbizotërojnë nuancat e errëta të ngjyrës së murrme, kujdesuni që ndriçimi të jetë më i fortë dhe i shpërndarë në mënyrë të barabartë. Boja e murrme është bojë metali, argjendi, dhe me të mund të realizoni një efekt të teknologjisë së lartë dhe të industrisë. Retro pamja mund të arrihet nëse mbi nënshtresën e murrme shtohen detaje pink/rozë të ndritshme. Ngjyra e murrme ka fuqinë që të ashtuquajturat ngjyra të ngrohta me tone të arit, të verdha dhe të kuqe, pjesërisht t’i freskojë. Freskinë dhe gjallërinë e ofrojnë detajet e verdha të ndritshme mbi një bazë të murrme diç më të errët. Ngjyra e murrme e pëllumbit me ngjyrën e verdhë të limonit gjendet në listën e kombinimeve më të përkryera. Absolutisht kohëve të fundit IN është një miks modern i ngjyrës së murrme elegante me ngjyrën e kuqe energjike, veçanërisht në dhomat e ditës.

Apsolutno IN u poslednje vreme jeste moderan miks elegantne sive sa energičnom crvenom bojom, naročito u dnevnim sobama.
I još jedna veoma korisna informacija - siva veoma uspešno sakriva mrlje i nepravilnosti na zidnim površinama.
Ljudsko oko može razlikovati oko 500 nijansi sive, od tamne grafitne, slonove kože, preko golubije sive, srebrne i boje betona i kamena...
Ništa nije tako lično kao odabir boja za zidove prostora u kojem boravite. Zato vam predlažemo da upotrebite prednosti modernih tehnologija i pomoću naše aplikacije pronađete Vašu idealnu kombinaciju. Pogledajte kako određeni se tonovi sive uklapaju sa drugim bojama i sve to u prostorijama različite namene, pa i na zidovima Vašeg prostora.

Ostali saveti

Nga fabrika e braktisur deri te inspirimi

Jo rrallë, pikturat si vepra artistike llogariten si elite, vlera të paarritshme që shihen nëpër galeri dhe muze. Mir...

DOWNLOAD CENTAR.jpg

Arti në muri

Shumica e Molerave me përvojë do tua thonë një gjë - ngjyrosja apo gëlqerosja për ta është më shumë se ngjyrosje e mu...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
pigmenti11.jpg

Pigmente te ngjyrat e mureve (tonerët)

Nuk ka bukuri pa ngjyra dhe ngjyrat flasin me të gjitha gjuhët. Shumë prej nesh pajtohen me këtë thënie. Të gjithë e...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
BRAON BOJA.jpg

Ngjyra gështenjë - pasurojeni hapësirën t’uaj me fuqin...

Ngjyra gështenjë bën pjesë ndër ngjyrat neutrale sekundare e cila fitohet me përzjerjen e ngjyrës së kuqe, të gjelbër...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
bojanka.jpg

MAXIMA libër për ngjyrosje – dhuratë për kreativët tan...

Librat për ngjyrosje për fëmijë gjithmonë kanë qenë vegla efikase për prindërit për ta pushtuar vëmendjen e fëmijëve...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
TOPLE I HLADNE BOJE.jpg

Nuancat e ngrohta dhe të ftohta të ngjyrave në enterie...

Me siguri se deri tani jeni njoftuar me ndarjen e ngjyrave në të ngrohta dhe në të ftohta. Po ashtu, ndoshta e dini s...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
ŽUTA BOJA.jpg

Ngjyra e verdhë - mbusheni hapësirën tuaj me lumturi d...

Ngjyra e verdhë është ngjyra e diellit, e shkëlqimit dhe e kthjelltësisë. Kjo është ngjyra më stimuluese nga të gjith...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
ZELENA BOJA.jpg

Ngjyra e gjelbër - lyejeni hapësirën t’uaj me natyrën

Enterieristët thjesht e adhurojnë ngjyrën e gjelbër. Ja përse... Ngjyra e gjelbër është neutrale dhe përputhet pothua...