Ngjyra e verdhë - mbusheni hapësirën tuaj me lumturi dhe optimizëm

Ngjyra e verdhë është ngjyra e diellit, e shkëlqimit dhe e kthjelltësisë. Kjo është ngjyra më stimuluese nga të gjitha ngjyrat të cilën suri i njeriut të parën e vëren. Pikërisht për këtë arsye në shumicën e vendeve automjetet taxi dhe autobusët e fëmijëve  janë të verdhë. E karakterizon gjatësia e madhe e valëve, ndërsa të shumtë janë ata që do t’i befasojë fakti se ngjyra e verdhë është më e ndritshme se e bardha.

E verdha është „më e hareshmja“ në tërë spektrin e ngjyrave, rrezaton optimizëm, energji dhe tërheq vëmendjen. Së këndejmi, e verdha shpesh përdoret për t’i vënë në pah detajet dhe pjesët e caktuara të hapësirës. Kjo ngjyrë e ngrohtë lidhet në mënyrë simbolilke me diellin dhe nxit lumturinë, vetëbesimin e madje edhe urtësinë. Përshpejton metabolizmin dhe frymëmarrjen, ngrit shtypjen e gjakut, nxit syçeltësinë dhe komunikueshmërinë. A i keni bërë ndonjëherë vetes pyetjen - pse kutitë postare janë tradicionalisht të ngjyrës së verdhë? 

Mirëpo, ngjyra e verdhë ka edhe anën e vetë negative. Në qoftë se në hapësirën tuaj mbizotëron ngjyra e verdhë dhe nëse në të qëndrohet gjatë, mund të shkaktojë frustrim, frikë dhe zemërim. Disa prej toneve të ngjyrës së verdhë emetojnë sasi të madhe të dritës gjë që shkakton pengesa dhe i lodhë sytë. P.sh., pikërisht për këtë më së vështiri është të lexohet mbi sipërfaqen e verdhë. Kërkimet kanë treguar se foshnjet qajnë më shumë dhe më shpesh në dhomat e lyera me ngjyrë të verdhë. Së këndejmi, është më së miri që të këshilloheni me ekspertët dhe t’ua besoni përzgjedhjen e toneve përkatëse për hapësirën e caktuar. Po ashtu, ata do të dinë që me përzgjedhjen e materialeve cilësore dhe me kombinimin e drejtë të nuancave të verdha me ngjyrat e tjera, të arrijnë pikërisht efektin që ju e dëshironi.

Si shfrytëzohen përparësitë e ngjyrës së verdhë në enterier

Meqë bën pjesë në grupin e ngjyrave të ngrohta ngjyra e verdhë është ideale për hapësirat e kthyera nga veriu. Nga ana tjetër, për shkak të dinamizmit që ajo e nxitë, kjo ngjyrë nuk është aspak e përshtatshme për hapësirat  që shërbejnë për pushim dhe relaksim.

E verdha nuk është përshtatshme për dhomën e gjumit, së paku jo me nuanca intensive, por është ideale për trepezari dhe kuzhinë. Ngjyra e verdhë limon do të bëjë që çdo kuzhinë të duket e freskët dhe e pastër. Me përdorimin e nuancave të verdha të ndryshme mund të arrihen efekte të shumta. E kombinuar me ngjyrën e murrme çdo hapësirë e bën më elegante. E gjelbra dhe e verdha vibrojnë në mënyrë të parezistueshme  me dinamikën e livadhit me lule. Tonet pastel të ngjyrës së verdhë ndikojnë në mënyrë qetësuese duke krijuar një atmosferë të këndshme në hapësirën t’uaj. E verdha intensive është e përkryer për theksim andaj më së miri është që të përdoret për t’i vënë në pah detajet e caktuara. Nunacat e ngjyrës së verdhë bananë kombinohen shkëlqyeshëm me ngjyrën e zezë, të murrme dhe të gjelbër. E kuqja dhe e verdha simbolizojnë urinë dhe shtojnë dëshirën për ushqim. Dhe menjëherë të gjithëve na shkoi mendja te McDonald´s. Ngjyra e verdhë e ndritshme dhe pastel përputhen shumë mirë me ngjyrën e bardhë, vjollcën pastel dhe me të kaltrën.

Në Japoni ngjyra e verdhë simbolizon guximin. Prandaj, shikoni të gjitha nuancat Maxima të kësaj ngjyre interesante dhe pa hezitim nisjani kombinimit. Për t’ju ndihmuar që të vendosni më leht, ju ofrojmë një aleat tepër interesant - aplikacionin modern.

Lozni, përshtatuni, dekoroni muret e hapësirave tuaja... dhe në fund ju ofrojmë mundësinë që tërë këtë ta bëni sipas fotografisë suaj të sipërfaqeve konkrete të mureve që dëshironi ti rregulloni.


Ostali saveti

Nga fabrika e braktisur deri te inspirimi

Jo rrallë, pikturat si vepra artistike llogariten si elite, vlera të paarritshme që shihen nëpër galeri dhe muze. Mir...

DOWNLOAD CENTAR.jpg

Arti në muri

Shumica e Molerave me përvojë do tua thonë një gjë - ngjyrosja apo gëlqerosja për ta është më shumë se ngjyrosje e mu...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
pigmenti11.jpg

Pigmente te ngjyrat e mureve (tonerët)

Nuk ka bukuri pa ngjyra dhe ngjyrat flasin me të gjitha gjuhët. Shumë prej nesh pajtohen me këtë thënie. Të gjithë e...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
BRAON BOJA.jpg

Ngjyra gështenjë - pasurojeni hapësirën t’uaj me fuqin...

Ngjyra gështenjë bën pjesë ndër ngjyrat neutrale sekundare e cila fitohet me përzjerjen e ngjyrës së kuqe, të gjelbër...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
bojanka.jpg

MAXIMA libër për ngjyrosje – dhuratë për kreativët tan...

Librat për ngjyrosje për fëmijë gjithmonë kanë qenë vegla efikase për prindërit për ta pushtuar vëmendjen e fëmijëve...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
50 NIJANSI SIVE.jpg

50 nuanca të ngjyrës së murrme në hapësirën/shtëpinnë ...

Ngjyra e murrme është ngjyrë neutrale, ngjyrë kompromisi. Fitohet me përzjerjen e ngjyrës së bardhë dhe të zezë, dy t...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
TOPLE I HLADNE BOJE.jpg

Nuancat e ngrohta dhe të ftohta të ngjyrave në enterie...

Me siguri se deri tani jeni njoftuar me ndarjen e ngjyrave në të ngrohta dhe në të ftohta. Po ashtu, ndoshta e dini s...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
ZELENA BOJA.jpg

Ngjyra e gjelbër - lyejeni hapësirën t’uaj me natyrën

Enterieristët thjesht e adhurojnë ngjyrën e gjelbër. Ja përse... Ngjyra e gjelbër është neutrale dhe përputhet pothua...