Ngjyra gështenjë - pasurojeni hapësirën t’uaj me fuqinë dhe ngrohtësinë e tokës

Ngjyra gështenjë bën pjesë ndër ngjyrat neutrale sekundare e cila fitohet me përzjerjen e ngjyrës së kuqe, të gjelbër dhe të kaltër (raporti ideal është 56:43:23%). Pikërisht këtu edhe qëndron fshehtësia se pse ngjyra e gështenjës përputhet në mënyrë të shkëlqyer me të gjitha tonet e tjera të spektrit.

Ngjyra gështenjë është ngjyrë e tokës e cila haset shpeshherë në natyrë dhe simbolizon forcën, qëndrueshmërinë, ngrohtësinë, komoditetin. Për shkak të ngrohtësisë që e vibrojnë tonet e errëta, konsiderohet si ngjyrë e vjeshtës dhe e dimrit. Njerëzit shpeshherë e përjetojnë si ngjyrë natyrore, konvencionale dhe përdhese, edhe pse disa prej nuancave mund të duken tepër të sofistikuara. Përdoret edhe si zëvendësim më i këndshëm dhe më i butë për ngjyrën e zezë..

Ngjyra gështenjë simbolizon edhe diçka që hahet, e këndshme dhe e shijshme, andaj për një numër të madh njerëzish kjo ngjyrë është sinonim për çokollatën dhe kafenë. Në kombinim me ngjyrën e gjelbër përbën një bashkim jashtëkohorë të ngjyrave të tokës që simbolizon reciklimin dhe mbrojtjen e mjedisit.

Ngjyra gështenjë është edhe ngjyrë thjeshtësie. Tonet e saj të errëta lënë përshtypje e elegancës, begatisë dhe komoditetit, sikur ato të çokolatës dhe të kafesë, ndërsa ato më të buta dhe të ndritshme (bezhë, kafeja me qumësht, kapuçino...) janë nënshtresë ideale për kombinimin me tone më të gjalla. Disajnuesit e enterierëve e adhurojnë sasinë e kreativitetit që ua ofron neutraliteti i toneve ngjyrë gështenje, andaj shpeshherë i hasim si në mjediset banesore ashtu edhe në ato biznesore.

Shpërthimi i neutralitetit të toneve ngjyrë gështenje në mur

Ngjyrën gështenjë shpeshherë e konsiderojnë edhe si ngjyrë të mërzitshme e monotone dhe pa karakter. Por kjo ndodhë vetëm nëse nuk i njihni natyrën e vërtetë dhe mundësitë fantastike të kombinimit me të gjitha ngjyrat e tjera të spektrit. Me një përshtatje kreative me tonet e tjera do ta shmangni konvencionalitetin dhe do të krijoni mjedise të ndryshme në hapësirën t’uaj e cila, në të njëjtën kohë, do të duket si vintage/klasike jokalimtare dhe si stil bashkëkohor. Atmosferën intime dhe efektin e plazhit të rërës mund ta krijoni me një kombinim të shkathët të nuancës së bardhë me nuancat ngjyrë gështenje. Ky bashkim është një përzgjedhje shumë e mirë për trepezari dhe për dhomat e ditës/ndejës, si një harmoni që hapësirës ia japin ngjyra e gështenjës dhe ajo portokalli. Freskinë dhe pamjen moderne toneve ngjyrë gështenje do ua japin detajet e kaltra të çela, ndërkaq notën femërore enterierit do ia jep ngjyra e këndshme e lavandës (lejla). Kuzhina pikërisht me këso tone shpeshherë do t’i hasni në revistat botërore për stilizimin e hapësirës.

Pamja klasike e hapësirës mund të krijohet me kombinimin e ngjyrës së kuqe dhe të asaj gështenje. Meqë të dyjat janë të errëta dhe e thithin mjaft dritën, një disajn i tillë rekomandohet për hapësirat me ndriçim të mirë. Një dritë shtesë mund ta japin edhe nuancat e murrme të çelëta dhe nuancat krem të mureve dhe tavanit, e pikërisht një disajn i tillë i fortë dhe i pazakonshëm haset shpesh në dhomat e fjetjes së burrave.

Një efekt i ngrohtë dhe familjar krijohet me përshtatjen e ngjyrës së gështenjës dhe të ngjyrës së verdhë, ndërkaq një ndjeshmëri dhe kthelltësi këtij kombinimi do ia japin detajet e bardha. Pamjen e vjetëruar të ngjyrës gështenjë në mure mund të transformojnë nuancat e ngjyrës vjollcë dhe kaltër (tirkize). Duke e shtuar edhe ngjyrën e bardhë hapësira merr një pamje elegante, bashkëkohore dhe konfore.
Ngjyra gështenjë është ideale për kombinim, andaj ju propozojmë që të lozni me nuancat Maxima të kësaj ngjyre dhe me ndihmën e aplikacionit tonë të krijoni një vepër tuajën të rrallë në muret e hapësirave/dhomave të ndryshme. Po ashtu, mund të përshtateni me të gjitha tonet e tjera Maxima nga oferta jonë e pasur me pamjen e hapësirës suaj që dëshironi ta dekoroni. Dhe kur ta krijoni kombinimin fitues, ftojeni ekipin tonë profesional i cili do jua rekomandojë materialet përkatëse dhe cilësore që idenë t’uaj ta bëni realtet.


Ostali saveti

Nga fabrika e braktisur deri te inspirimi

Jo rrallë, pikturat si vepra artistike llogariten si elite, vlera të paarritshme që shihen nëpër galeri dhe muze. Mir...

DOWNLOAD CENTAR.jpg

Arti në muri

Shumica e Molerave me përvojë do tua thonë një gjë - ngjyrosja apo gëlqerosja për ta është më shumë se ngjyrosje e mu...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
pigmenti11.jpg

Pigmente te ngjyrat e mureve (tonerët)

Nuk ka bukuri pa ngjyra dhe ngjyrat flasin me të gjitha gjuhët. Shumë prej nesh pajtohen me këtë thënie. Të gjithë e...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
bojanka.jpg

MAXIMA libër për ngjyrosje – dhuratë për kreativët tan...

Librat për ngjyrosje për fëmijë gjithmonë kanë qenë vegla efikase për prindërit për ta pushtuar vëmendjen e fëmijëve...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
50 NIJANSI SIVE.jpg

50 nuanca të ngjyrës së murrme në hapësirën/shtëpinnë ...

Ngjyra e murrme është ngjyrë neutrale, ngjyrë kompromisi. Fitohet me përzjerjen e ngjyrës së bardhë dhe të zezë, dy t...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
TOPLE I HLADNE BOJE.jpg

Nuancat e ngrohta dhe të ftohta të ngjyrave në enterie...

Me siguri se deri tani jeni njoftuar me ndarjen e ngjyrave në të ngrohta dhe në të ftohta. Po ashtu, ndoshta e dini s...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
ŽUTA BOJA.jpg

Ngjyra e verdhë - mbusheni hapësirën tuaj me lumturi d...

Ngjyra e verdhë është ngjyra e diellit, e shkëlqimit dhe e kthjelltësisë. Kjo është ngjyra më stimuluese nga të gjith...

Teksti alternativ i nënkuptueshëm
ZELENA BOJA.jpg

Ngjyra e gjelbër - lyejeni hapësirën t’uaj me natyrën

Enterieristët thjesht e adhurojnë ngjyrën e gjelbër. Ja përse... Ngjyra e gjelbër është neutrale dhe përputhet pothua...