Boje za fasadu

Zašto su boje za fasade važne?

Boje za fasade igraju ključnu ulogu u zaštiti i očuvanju izgleda vašeg doma. Osim što pružaju estetsku vrednost, fasadne boje štite spoljašnje zidove od atmosferskih uticaja, UV zračenja i vremenskih neprilika.

Raznovrsnost proizvoda - Fasadne boje za svaku potrebu

Naša ponuda boja za fasade obuhvata širok spektar proizvoda, dizajniranih da zadovolje različite potrebe i zahteve. Fasadne boje se dele pre svega na osnovu polimenih veziva od kojih se sastoje i posledično svojstava, pa tako u ponudi imamo:

  • MAXIFAS akrilna fasadna boja – kvalitetna i pouzdana fasadna boja, odlično rešenje za osvežavanje termoizolacionih fasadnih sistema.
  • MAXIFAS ST silikatna fasadna boja – silikatna veziva su odlično rešenje kada vam je potrebna paropropusnost, odnosno kada vam treba boja koja će najviše omogućiti zidovima da dišu. To su najšečće stari objekti, gde nije dobro rešena hidroizolacija.
  • MAXIFAS SN silikonska fasadna boja – silikon omogućava veliku vodoodvojnost, pa je silikonska fasadna boja najbolji izbor u podnevljima gde ima velike relativne vlažnosti vazdhuga, poput primirja, objekata u blizini reka ili jezera.
  • MAXIFAS Micro Fiber akrilna fasadna boja ojačava mikro vlaknima i kvarcnim peskom – odličan je izbor kada površinama želite da date teksturini izgled. Vlakna i kvarcni pesak joj omogućavaju premošćavanje vlaknastih pukotina u širini do 0,3mm. Sjajno rešenje za one površine koje imaju tragove pukotina koje najšešće zovemo „paukova mreža“.
  • MAXIFAS Elastic - elastomerna (elastična) akrilna boja – reč je o trajno elastičnoj akrilnoj boji koja je odlično rešenje za saniranje stalih fasadnih površina koje imaju nešto veće površine pukotine.
  • BETAKRIL – akrilna boja za beton je alkalno otporna, nešto odtpornija na habanje kome su betonske površine češće izložene. Posebna veziva do koji se sastoji produćavaju životni vek betona, štiteći ga od ospoljnih uticaja.
  • NANOFAS - nano-silikatna fasadna boja koja ima izuzetnu otpornost na prljanje. Odnosno kiša lakše spira prljavštinu sa površina obojenih NANOFAS bojom, pa su one duže čiste. Ova boja spada u klasu samočistećih fasadnih boja.

Zašto izabrati naše boje za fasade?

Naše fasadne boje su dizajnirane da pruže maksimalnu zaštitu i dugotrajnost, uz očuvanje atraktivnog izgleda vašeg doma. Sve naše boje su proizvedene sa posebnim naglaskom na kvalitet i performanse, garantujući da vaša fasada ostane zaštićena i izgleda sjajno godinama.

Kako pravilno primeniti boje za fasade?

Pravilna primena fasadne boje je ključna za postizanje optimalnih rezultata. Kod novih objekata, ne preporučuje se bojenje svežih, još nekarbonizovanih krečnih i krečno-cementnih površina (min. 28 dana). Kada se boje stare fasadne povšine, potrebno je ukloniti sve slabo vezane delove i pravilno impregnirati površine.

Paleta fasadnih boja?

Sve naše boje se proizvode u beloj boji i kao baza za nijansiranje na MAXIMIX sistemu, omogućavajući vam da postignete tačno željenu nijansu.

Fasadne boje: cena?

Svakako da je cena fasadne boje važna, ali ne treba se nužno voditi cenom. Ukupna investicija neretko zahteva postavljanje skele, angažovanje profesionalnih izbođača ili angažovanje vašeg vremena koje takodje ima cenu. U investiciji cena fasadne boje najćešće najmanje utiče u ukupnoj investiciji, zato ja važno odabrati kvalitetne fasadne boje, kako bi bile dugotrajen i lepe i što na najvažnije funkcionalne.

Maxima boje za fasadu

Boje za fasade su više od estetskog dodatka - one su ključna komponenta u zaštiti vašeg doma. Bilo da tražite boje za beton, za restauraciju starih građevina, ili specijalizovane boje za specifične potrebe, naša ponuda fasadnih boja je tu da zadovolji sve vaše zahteve. Sa našim proizvodima, možete biti sigurni da ćete dobiti kvalitet, trajnost i prelepu estetiku koju vaš dom zaslužuje.

Vidi više