5 Ideja za bojenje dečijih soba 1920x400.jpg5 Ideja za bojenje dečijih soba 1920x400.jpg

5 ideja za bojenje dečjih soba

Ako ste upoznati sa svetom ukrašavanja, znaćete da je jedan od načina da promenite sobu bez pometnje - bojenje zidova i obnavljanje boje sobe. Imamo nekoliko ideja u vezi sa ovom temom koje će vas inspirisati da kreirate dečije sobe na kreativan način i odabirom pravih nijansi.

Postoji ponešto za svakoga: za mame koje žele zabavan dodir, one koje traže nešto svestrano i bezvremeno i one koje vole da iznesu svoju kreativnu stranu.

Crni zidovi kao tabla

Iako će nam bela dati mnoštvo opcija, ako želimo da deca imaju zabavan prostor za sebe, kreda je odlična opcija - crna boja na kojoj mogu da crtaju i slikaju kredom. Ne može biti drugačije od ovoga! Savršena je boja za igraonicu ili za bojenje jednog ugla spavaće sobe. Imajte na umu da je crna i da će odneti malo svetlosti, ali umesto toga dodaće kreativnost i zabavu! Znamo da crna možda nije konvencionalan izbor za dečije sobe ali jednom kada je isprobate na zidovima dečije sobe, zaljubićete se u ovu boju, obećavamo.


Neobično uređenje dečije sobe

Dekorisanje zidova mekim pastelnim bojama

Možemo se složiti da su pastelne boje često najprikladniji izbor za dečije sobe. Bolje je imati manje stimulativne nijanse u prostoru za spavanje, što pastel čini savršenim saveznikom. Pomoći će im da se opuste pri odlasku u krevet, a takođe će dodati nežan dodir spavaćoj sobi. Iako je uobičajan izbor plave za dečake, a roze za devojčice, naš predlog je da probate nežmo zelenu ili boju breskve na svojim zidovima.

Zidovi u različitim bojama

Kako deca počinju da otkrivaju svet, treba ih stimulisati, a to možemo učiniti stvaranjem atmosfera u kojima se može probuditi njihova mašta i pamet. Iako su živahne boje bolje za igraonice, ponekad ima kada spavaća soba služi kao prostor za igru tokom dana, pa bismo mogli da napravimo kombinaciju nekoliko boja, tako da spavaća soba može biti stimulativna i vrlo zabavna. Da li se usuđujete da renovirate svoju dečiju sobu geometrijskim zidovima? Ako dopustimo deci da kreiraju svoj svet iz mašte, podstičemo njihov razvoj i šaljemo im poruku da poštujemo njihove ideje.


Ideje za sobe za devojčice

Jedna ali vredna boja

Koja je omiljena boja vašeg deteta? To bi mogao biti savršen ton za bojenje jednog zida njegove/njene spavaće sobe. Možete dodati dodir sunčano žute boje, odlučiti se za plavu nijansu, otići u ružičastu sobu ili stvoriti atmosferu prirode koja kombinuje zelenilo. Imate bezbroj opcija! A ovo je ujedno i ostvarenje sna svakog deteta, jer ste poštovali njegov mali san.

Klasična bela

Ako se još uvek niste odlučili o boji dečije sobe, bela je najsvestraniji i najkorisniji izbor. Na beli zid možete staviti sve moguće detalje ukrašavanja - od zidnih vinila do ilustracija, nosača odeće ili upečatljivih polica. I ne zaboravimo da je bela boja odabir kada je skandinavski stil u pitanju!

Ovo su neke ideje za osvežavanje zidova dečijih soba. Sigurno ih ima još, ali želeli smo da spojimo nekoliko praktičnih i originalnih ideja kako biste mogli da imate sobu koja se dopada i deci i odraslima. Za naše male velike ljude je samo najbolje dovoljno dobro.