Maxima default altMaxima default alt

Kako da rešite problem vlage i buđi na zidovima

Prošla je još jedna zima i možda je ostavila ne baš tako prijatne tragove u vašim prostorijama. Vlaga nije poželjan stanovnik soba i doma, iz više razloga. Možda ste i pokušavali da izlečite svoje zidove, pokušavali sa nekim sredstvima, vetrili prostorije i slušali savete sa interneta - ali bezuspešno. Mrlje su i dalje tu. I ne izgledaju ni malo lepo niti atraktivno.

Koliko god da vas nerviraju, ništa nije nerešivo. Unutrašnji zidovi, i uz određena MAXIMA sredstva protiv vlage postaju vaši bivši problem.

Zašto nastaje vlaga na zidovima?

Uzroci vlage mogu biti različiti, a najčešće je za pojavu buđi odgovorna kombinacija više faktora. Buđ u domu nastaje pre svega u vlažnim prostorijama poput kuhinje i kupatila, ali ni zidovi u dnevnim sobama, hodnicima ili spavaćim sobama nisu zastićeni od pojave ovih ružnih mrlja. Neadekvatna termoizolacija može dovesti do prevelike razlike u temperaturi u kući ili stanu i spoljne temperature, pa se usled kondenzacije stvara vlaga.

U prostorijama poput kuhinje i kupatila prirodno ima više isparavanja zbog same namene prostorije pa ima i više vlage, koja ponekad ne može da se provetri već se skuplja po ćoškovima.

Loše građevinsko rešenje ili hidroizolacija dovode do pojave vlage ako se kiša ili sneg zadržavaju u objektu. Ili možda jednostavno, ne volite hladnoću pa niste dovoljno provetravali prostorije? I ovo može biti razlog pojave buđi.

Čak i svakodnevni kućni poslovi, poput sušenja veša u domu mogu izazvati dugoročno posmatrano - buđ. Statistika kaže da svaka prostorija koja je izložena procentu vlage koji je veći od 65% će neminovno dovesti do buđi.

Možda na prvi pogled buđ deluje kao vizuelni problem, ali ovakvo okruženje nije zdravo za ljude, decu i kućne ljubimce koji borave u njemu. Plesni i buđ loše utiču na astmu, alergije i opšte zdravlje.

Kako da se rešite buđi uz Maxima proizvode?

Svaki proces se sastoji iz više koraka, a u ovom slučaju prvi je MAXICID STANDARD. Ovaj premaz sa dodatkom specijalnih fungicida i algicida kao sredstvo služi da se unište alge i gljivice na zidovima. Važno je da se dobro promućka pre upotrebe, i da se valjkom nanese na celokupnu površinu, radi što boljeg efekta.

Za sledeću etapu vam je potrebno strpljenje. Naneto sredstvo ostaviti da se suši minimum 24 sata. Posle sušenja sledi fizičko uklanjanje mrtvih ćelija grubim predmetom.

U sledećem koraku, tretiranu površinu je potrebno zaštititi od dalje pojave buđi i vlage. Za te potrebe koristimo MAXIDIS F. MAXIDIS F je unutrašnja, vodoperiva, disperziona boja na bazi akrilnih veziva, izrazito otporna na gljivice i plesan. Prema MAXIMIX sistemu možete birati nijansu boje. Ono što je važno je da se nanosi u dva pokrivna sloja, između kojih je pauza 6sati.

Sada vam preostaje samo da uživate u zdravom okruženju koje ste kreirali za sebe i svoju porodicu.

Kao brend, uvek mislimo i na zdravlje i na estetiku pa zato taj koncept podržavamo i kod sredstava protiv buđi. Neželjeni stanovnici zidova u vidu gljivica postaju prošlost uz ove proizvode.