Maxima default altMaxima default alt

Oporavak površina u domu uz MAXILUX liniju proizvoda

Kada govorimo o izgledu doma, važan je svaki detalj i podjednako svaka sitnica koja se uklapa u širu sliku i dizajn kuće ili stana. Harmoničnost enterijera odlikuje pravilo da su svi elementi podjednako zastupljeni i pravovremeno tretirani.

Ono što je važno da se podsetimo, a vezano za pravovremenost u enterijeru, jeste činjenica da često zaboravljamo negu drvenih i metalnih površina. Različiti metalni materijali se koriste u domu i oni mogu biti deo kuhinje, elementi stepeništa ili zastupljeni kao ručke komoda i visećih delova. Takođe, metal može biti i deo bilo kog komada nameštaja.

Sa druge strane, drvo je svuda oko nas, kako u enterijeru, tako u eksterijeru. Bilo da govorimo o komadu nameštaja, ogradama, nadstrešnicama ili vratima i prozorima, drvo je jedan od najčešćih materijala u našem okruženju.

Zašto je važna pravilna nega površina?

Odgovarajuće održavanje ovih površina pospešuje izgled prostorije i donosi bolji vizuelni ugođaj. Neretko se dešava da drvo ili metal usled jakih spoljašljih uticaja gube svoja svojstva, propadaju i tako se skraćuje upotrebni vek nameštaja ili određenog predmeta.

Pravilno tretiranje doprinosi tome da se ostećenja minimiziraju, ili skroz spreče.

Dodatno, pravilno tretiranje služi prevenciji a ponekad i vrati u igru onu ogradu ili staru stolicu za koje smo mislili da im nema spasa. Ništa bolje od osećaja da smo oporavili stari komad drveta i udahnuli mu novi život. Ta vrsta satisfakcije donosi posebnu atmosferu u dom, kada nešto oporavimo svojim rukama uz pomoć dobrih proizvoda.

Pored toga što je važno pravilno aplikovati sredstva za zaštitu, od izuzetnog je značaja odabrati kvalitetne proizvode. Tu na scenu stupa MAXILUX linija koja donosi sredstva koja oporavak površina dižu na viši nivo.

Kako tretirati drvo i metal u domu uz MAXILUX liniju proizvoda?

MAXILUX linija vam donosi mogućnost da vaše površine blistaju bez obzira da li su spoljašnje ili unutrašnje, uspešno odolevajući vremenskim uticajima ili UV zračenju.

Za tretiranje metala smo kreirali MAXILUX Metal Primer kao osnovni premaz za metal i MAXILUX Rapid Metal Primer kao brzosušivu osnovnu boju za metal. Oba sredstva se nanose pre MAXILUX Wood & Metal Paint univerzalnog emajla, o kom će kasnije biti reči.

Ovaj premaz i boja za metal su dostupni u sivoj i crvenoj boji. Ono što je takođe zajedničko za oba prajmera je da su šampioni kada je u pitanju antikorozivno dejstvo. Sprečavaju propadanje metala kao materijala na duge staze, dok im kiša, sneg ili sunce ne mogu ništa jer je zaštita koju pružaju postojana. MAXILUX Rapid Metal Primer ima odličnu karakteristiku da se brzo suši, a otporan je i na UV zračenje.

Za zaštitu i bolji izgled drvenih površina tu su MAXILUX ImpregnantMAXILUX Lasur TOPMAXILUX Wood Primer. Bez obzira da li govorimo o impregnaciji, lak lazuri sa voskom ili osnovnom premazu za drvo, ono što je zajedničko ovim sredstvima jeste da su visokokvalitetna i apsolutni lideri u svojoj kategoriji na tržištu. MAXILUX Lasur TOP i MAXILUX Wood Primer služe za tretiranje i spoljašnjih i unutrašnjih površina, dok MAXILUX Impregnant uspešno odoleva i vlagi, pa se njime mogu štititi od gljivica i plesni spoljašnje drvene površine, kao i one u vlažnim prostorijama.

Specifičnost sastava MAXILUX Lasur Top-a je vosak koji posebno doprinosi estetici drveta i daje joj svilenkast izgled.

Još jedan predstavnik MAXILUX linije je univerzalni emajl MAXILUX Wood & Metal Paint koji kako mu i samo ime kaže - ima odliku univerzalnosti, te je to emajl kojim možemo tretirati i metalne i drvene površine, bilo spoljašnje, bilo unutrašnje. Na površinama formira gladak film sa visokim sjajem koji imponuje materijalima.

Uz MAXILUX liniju više nema izgovora kada je briga o površinama tema. Na tržište smo lansirali nove proizvode u koje smo utkali znanja i inovacije, kako bismo vaš dom učinili lepšim i zdravijim mestom za život, za vas i vašu porodicu.