Maxima default altMaxima default alt

Sahara zid u vašem domu

Sahara zid je izuzetno kreativna dekorativna tehnika koja unosi duh Sahare u vaš enterijer. Ova tehnika vam omogućava da stvorite jedinstvenu atmosferu, kombinujući teksturu peska i toplinu Saharom inspirisanih boja. Sahara zid je savršen način da prostoru dodate egzotičan i prirodan šarm. Da, to je već svima dobro poznat proizvod, kraljica među dekorativnim tehnikama a njeno puno ime i prezime je MAXIDECOR Sahara.

Sahara zid cena

Cena izrade jednog zida u dekorativnoj tehnici MAXIDECOR Sahara zavisi od kvadrature zida i od toga da li ćete pozvati profesionalca da taj posao uradi ili ćete biti sami svoj majstor. U tome i jeste i najveća razlika u ceni koštanja celog projekta. 

Sahara potrošnja

Za Sahara zid potrebno je:
MAXIDECOR Smooth Primer i
MAXIDECOR Sahara.

1L MAXIDECOR Smooth Primera i MAXIDECOR Sahare dovoljni su za 7—9 m2. Takodje, trebaće vam i MAXIDECOR četka od 70 ili 100 mm širine. Za više informacija o cenama gore pomenutih proizvoda, molimo vas da kontaktirate putem telefona ili e-pošte vama najbližu trgovinu.

Sahara zid boje

Vaš Sahara zid se može prilagoditi vašem ličnom stilu i ukusu. Izbor nijansi je stvarno veliki, od bele i jako svetlih i nežnih boja pa sve do crne. Možete eksperimentisati sa različitim nijansama, naglašavajući određene delove zida ili koristeći kontrastne tonove kako biste postigli unikatan izgled. Takođe, možete dodati i dodatne elemente poput šablona ili sa krep trakama napraviti neke zanimljive geometrijske ili neke druge oblike.

Sahara se proizvodi u nekoliko baza:

  • Sahara SREBRNA baza
  • Sahara ZLATNA baza
  • Sahara BRONZANA baza
  • Sahara ALUMINIJUM baza
  • Sahara NEUTRAL, odnosno mat bela
  • Sahara BLACK CRNA baza


Paleta Sahara boja može se pogledati na ovom LINK-u. Svakako da je naš savet da odete u najbližu farbaru i da pogledate kako nijansa izgleda uživo na ton karti, jer prikaz nijanse na ekranu može odstupati.

Sahara zid: priprema površine?

Postoje različite tehnike kako se Sahara zid moze uraditi. Ono što je zajedničko za sve načine nanošenja, jeste priprema zida. Pre nanošenja MAXIDECOR Sahare, zid obojiti MAXIDECOR Smooth Prajmerom, nijansiranim u približnoj nijansi dekorativne tehnike. MAXIDECOR Smooth Prajmer razblažiti vodom maksimalno do 10% i mešati do potpuno homogenizacije. Nanositi četkom, valjkom ili mašinom za špricanje. Ako površinu ne obojite ujednačenim kvalitetom filma, drugi sloj naneti nakon 4—6 sati, odnosno na prethodno osušeni premaz.

Sahara zid: priprema materijala?

MAXIDECOR Sahara se proizvodi u srebrnoj, bronzanoj, zlatnoj, aluminijum i neutralnoj bazi, a može se tonirati na MAXIMIX sistemu. Sada vam predstavljamo aluminijum bazu, koja u sebi sadrži mikro čestice aluminijuma koje imaju poseban svetlucavi efekat. Isporučuje se pripremljena za upotrebu. Nakon toniranja, a pre ugradnje, MAXIDECOR Saharu mešati ručno do potpune homogenizacije a nanositi je 4—6 sati nakon nanošenja MAXIDECOR Smooth Prajmera.

Sahara zid: Pustinjska oluja?

Prilikom izrade efekta "Pustinjska oluja" materijal u manjim količinama postepeno nanositi, pokretima četke u svim pravcima. Tokom rada, povremeno promešati MAXIDECOR Saharu, kako bi pesak koji daje teksturu ovom materijalu, bio ravnomerno raspoređen. Nakon nanošenja 1,5—2 m², čistom četkom preći preko nanetog materijala koji nije potpuno suv, slobodno igrajući se peskovitim delom kako bi kreirali finalni izgled i uklonili eventualne tragove četke.

Sahara zid: Pustinjske dine?

Prilikom izrade efekta "Pustinjske dine" materijal nanositi, trudeći se da se prati isti pravac nanošenja. Tokom rada, povremeno promešati MAXIDECOR Saharu, kako bi pesak koji daje teksturu ovom materijalu, bio ravnomerno raspoređen. Nakon nanošenja 1,5—2 m², čistom četkom preći preko nanetog materijala koji nije potpuno suv i to u istim pravcima u kojima je materijal nanošen. Time se uklanjaju eventualni tragovi četke i postiže još efektniji izgled dekorativnog efekta.

Sahara zid: Pustinjska kiše?

Prilikom izrade efekta "Pustinjska kiša" materijal u manjim količinama nanositi vertikalnim pokretima četke, koja ne treba da bude ukošena, već paralelna sa podnom površinom, tako da se iskoristi puna širina četke. Tokom rada, povremeno promešati MAXIDECOR Saharu, kako bi pesak koji daje teksturu ovom materijalu, bio ravnomerno raspoređen. Nakon nanošenja 1,5—2 m², čistom četkom preći preko nanetog materijala koji nije potpuno suv, vertikalnim pokretima u oba pravca. Time se uklanjaju eventualni tragovi četke i postiže još efektniji izgled dekorativnog efekta.

Sahara zid: Pustinjsko sunce?

Prilikom izrade efekta "Pustinjsko sunce", prvo zalepiti krep trake, tako da vam pomognu da zrake sunca razvijate u pravilnim linijama. Ako želite da sunce bude na sredini zida, prvo zalepite trake preko naspramnih dijagonalnih uglova zida. Potom zalepite krep trake i na ostale delove zida, vodeci računa o simetriji. Mesto gde se trake preklapaju izrežite skalpelom, tako da ih kasnije lakše skinete.

Materijal nanositi od centra sunca ka spoljašnjim delovima zida, pazeći na pravilno formiranje zraka. Kada priđete krep traci, skinite je pre nego sto nastavite, da se ne bi poznavao jasan trag prilikom nanošenja. Nanosite deo po deo zida, u smeru kazaljke na satu. Nakon nanošenja 1,5—2 m², čistom četkom preći preko nanetog materijala koji nije potpuno suv i to u istim pravcima u kojima je materijal nanošen. Time se uklanjaju eventualni tragovi četke i postiže još efektniji izgled dekorativnog efekta.

Kreiranje atmosfere Sahare

Sahara zid stvara atmosferu koja podseća na beskrajne peščane dine i toplinu Saharske pustinje. Ova tehnika je posebno efektna u prostorima koji teže prirodnom i rustičnom izgledu. Dodatno, možete kombinovati jedan Sahara zid sa drugim dekorativnim tehnikama na susednim zidovima ili elementima enterijera inspirisanim Saharom, poput drvenih detalja, tkanina sa etno motivima ili biljaka koje vam pomažu da stvorite autentično okruženje Saharske oaze.

Jedinstven enterijer

MAXIDECOR Sahara je inspirativna dekorativna tehnika koja omogućava da unesete duh Sahare u svoj enterijer. Kombinacija boja i tekstura peska daje magičan izgled i stvara prirodnu, toplu i egzotičnu atmosferu. Sa MAXIDECOR Saharom, vaš enterijer postaje jedinstven i odiše autentičnom lepotom.