Maxima default altMaxima default alt

MAXIDECOR dekorativne tehnike i njihovo kombinovanje u enterijeru

Kada govorimo o uređenju doma, zidovi su uvek ti koji su noseći deo enterijera, čak i u estetskom smislu. Oni su ti koji menjaju utisak, kao i oni koji imaju moć da kreiraju celokupnu impresiju u domu. Zavisno od vaših preferencija, možete odabrati opciju izmedju MAXIDECOR dekorativnih tehnika, baš onu koja godi nameni prostora ali i vašoj ličnosti.

Ako želite tehnike koje su vanvremenske i kreiraju različite istorijske efekte, razmislite o ugradnji MAXIDECOR MramorinoMAXIDECOR Nova Era ili MAXIDECOR Antica tehnike. Ono što je zajednično ovim tehnikama je da atmosfera koju stvaraju u domu je artistična, uvek aktuelna i drugačija. Bilo da ste poklonik antičnog nameštaja, gde ćete pronaći inspiraciju u MAXIDECOR Antici, ili možda vas MAXIDECOR Nova Era podstiče na putovanje kroz epohe i vekove, izbor je na vama.

Sve tri tehnike se odlično uklapaju u stanove salonskog tipa, a zavisno od željene nijanse, toniraju se prema ton karti koju poseduje svaka dekorativna tehnika posebno. Upravo u toj činjenici leži skriveni potencijal samih tehnika. Uz tehnike poput ovih koje doprinose umetničkoj estetici, slobodno možete da se igrate u domu sa jedinstvenim komadima nameštaja, neobičnim umetninama i stilskim nameštajem.

Za nežne duše koje vole diskretniju i intimniju atmosferu u domu, koja nije toliko napadna preporučujemo MAXIDECOR Velatura, MAXIDECOR Glamour ili MAXIDECOR Velvet dekorativnu tehniku. Sve tri tehnike su pogodne za prostore koji su prefinjeni, elegantni i suptilni. Karakteristika koja izdvaja ove tehnike od drugih je da se fenomenalno slažu sa nameštajem koji ima notu luksuza a često ih biraju vlasnici otmenih enterijera.

Dizajn i utisak koji donose u dom je savršena mirna atmosfera, dovoljno moderna da bude uvek u trendu, ali dovoljno klasična da joj se dive i pobornici ozbiljnih rešenja za dom. Ove tehnike se takođe mogu tonirati prema svojim ton kartama, a mi znamo da ćete uvek biti u problemu koju nijansu da odaberete jer su sve podjednako lepe i privlačne.

Mеđu dekorativnim tehnikama postoje i one za koje smo inspiraraciju našli u samoj prirodi, ali i ono i po čemu se ove tehnike poznate - činjenica da je sa njima broj mogućnosti skoro pa beskonačan, MAXIDECOR SaharaMAXIDECOR Sahara Fine i MAXIDECOR Oceano. Iako sve naše dekorativne tehnike, imaju veliki broj nijansi prema svojim ton kartama i opcija zavisno od tehnike nanošenja, Oceano i Sahara su favoriti među onima koji vole jake, uzbudljive i snažne impresije na zidu.

Takođe, ono što izdvaja ove tehnike je da se zavisno od nijanse, lako uklapaju u različite prostore a mogu biti i vrlo izražene u dizajnu ili nešto suptilnije. Preporučujemo njihovu ugradnju u moderne stanove sklone minimalističkom stilu, jer su ove tehnike te koje prave razliku u doživljaju prostora. Volimo da ih vidimo i u manjim stanovima gde želite akcentni zid koji privlači pažnju. Kao što smo vam i obećali, sa njima su vam dostupni pustinja opcija i okean mogućnosti.

Za one koji vole malo jači i „tvrđi“ pristup domu, preporučujemo MAXIDECOR Travertino ili MAXIDECOR Concrete. Verno imitiraju strukturu kamena i betona, svaka tehnika u okviru svoje estetike. U poslednje vreme sama teksturalnost donosi novu dimenziju prostorima, kao novi hit. Sistemski posmatrano, zidovi su ti koji dišu sa domom, pa postoji li bolji momenat za donošenje novog efektra teksture u dom od samog zida? Tu prednjače baš ove tehnike.

Kamen je inspirativan za ljude koji vole naturalnost, pa se lepo uklapa u drvene enterijere a efekat betona je za ljubitelje industrijskog stila.

Znamo da kada spoznate sve MAXIDECOR dekorativne tehnike, vaša upitnost postaje veća jer se dvoumite, a možda i troumite. Naša preporuka je da se uvek trudite da prostor posmstrate kao celinu sa njegovom upotrebnom namenom, karakterima ljudi koji koriste te prostorije i tehničkim zahtevima. U preseku ove tri komponetne uvek se krije rešenje vaše upitnosti.