Maxima default altMaxima default alt

Trikovi za bolji izgled svakog zida

Kako krene proleće, svi dobijemo želju da sredimo svoj dom u potpunosti. Zavisno od ličnih preferencija, budžeta i vremena koje imamo na raspolaganju, odlučujemo se za rešenje koje odgovara našim potrebama.

Kako su zidovi stalna postavka u našem domu, naš savet je da svaka promena u enterijeru obuhvata i zidove. Zahvaljujući malim trikovima, bolji izgled svakog zida je ono što možete lako da postignete, a neke predloge delimo sa vama u nastavku teksta.

Odlučite se za akcentni zid

Akcentni zidovi su vrlo aktuelni u industriji ukrašavanja. Ovi laki i elegantni akcenti u boji uvek će biti popularni zbog svoje fleksibilnosti. Imate neograničene mogućnosti bojenja za vaš naglašeni zid, kao i druge površine i materijale. Čak je i lokacija vašeg akcentnog zida čisto lična. Vaš dom je jedinstven, tako da bi vaš akcentni zid trebao biti jednako poseban. Akcentni zidovi se mogu koristiti u bilo kojoj prostoriji i ta univerzalnost je ono što nam se dopada.

I dalje bi trebalo da razmislite o akcentnom zidu čak i ako svoju sobu držite neutralnom. Akcentni zidovi mogu da rade podjednako dobro u neutralnoj boji, kao i u svetlijoj boji. Početna ideja akcentnog zida dočarava vizije jarko crvene ili plave boje, ali u neutralnoj šemi boja, tamno braon zid je jednako dramatičan.

Veliko umetničko delo kao fokusna tačka

Umetnost svi doživljavamo različito i zato je važno da se prilagodimo sopstvenom ukusu. Bilo da volite nekog slikara, ili želite da okačite galeriju porodičnih fotografija, važno je da izrazite svoj stil. Oni malo hrabriji i maštovitiji se mogu odlučiti i za samostalni artistički poduhvat. Možete samo naslikati mrtvu prirodu ili nešto što vašem oku prija.

Neobična dekoracija zidova

Ako volite nekonvencionalnu dekoraciju zidova, izbegavajte da koristite samo obična rešenja u kojima se na zidovima nalaze klasične slike ili police. U stvari, nebo je granica u pogledu onoga što možete koristiti kao zidnu dekoraciju. Pomislite samo na velike mape, šare napravljene od kukica za kapute, biljaka, prostirki, praznih okvira za slike ili ogledala. Zapamtite da su dizajni vaših zidova ograničeni samo vašom maštom.

Naš savet je da odaberete zidnu dekoraciju koja vas zaista čini srećnim. Ako vaše ideje za dekoraciju zidova i zidna dekoracija takođe mogu odražavati vaša interesovanja ili imati praktičnu funkciju, to je još bolje.

Inspirativni zid u dečijoj sobi

Ono što će vasa deca definitivno voleti je veliki zid u dečijoj sobi gde će moći samo oni da šaraju, ili da se bolje izrazimo - kreativno se izraze. Ovo je posebno dobar savet za roditelje mališana do 5 godina ili bake i deke koji žele da udovolje svojim uničićima. Jedino pravilo koje bi deca vezano za ovaj zid trebalo da poštuju je da nema pravila, to je njihov zid, zar ne?

Svi prazni zidovi su ispunjeni mogućnostima u smislu dekoracije - a nekoliko dodataka može učiniti čudo za izgled prostorije. Ako ste spremni da pretvorite te oštre, gole zidove u elegantne centralne delove, pustite mašti na volju. Bilo da ste kolekcionar umetnosti, entuzijasta prirode ili ljubitelj knjiga, vaši zidovi se mogu prilagoditi tako da možete biti okruženi stvarima koje obožavate.