7 najboljih boja za hodnike 1920x400.jpg7 najboljih boja za hodnike 1920x400.jpg

7 najboljih boja za hodnike

Često zanemareni i zaboravljeni tokom renoviranja kuće, vaši hodnici tehnički nisu „soba“, ali bi trebali biti jednako važni kao i vaš životni prostor ili kuhinja kada je reč o uređenju. Dekor doma koji je poptpun je onaj sa dobro uređenim hodnicima i kohezivnim izgledom od početka do kraja. Bez obzira da li želite oštar, beli hodnik ili želite da eksperimentišete sa izduženim bojama poput crne (da, crne!), za vas postoji boja.

Ispod ćete pronaći naše omiljene izbore za svaki hodnik.

Neutralni tonovi poput bež boje

Hodnici bi se trebali lepo uklopiti u ostatak vašeg doma, ali to ne znači da morate održavati istu šemu boja u celoj kući. Čak i ako budete smeliji u spavaćim sobama ili kuhinji, neutralna boja boje može biti smirujući izbor za vaše hodnike i odličan način da povežete ostatak doma. Nežna bež lepo izgleda sa belim oblogama I uklapa se lako u sve boje.

Svetlo bela

Bela boja se već dugo koristi za ulepšavanje prostora i kao pomoć maloj sobi da se oseća većom. Ako vašim hodnicima nedostaje prirodnog svetla (kao i mnogim), svetlo bela je odličan izbor. Ova boja nema nikakvih podtonova i deluje oštro i čisto. Takođe osvetljava raspoloženje bilo kog sumornog hodnika, ali dobro funkcioniše i ako se koristi iza uokvirenih umetničkih dela ili portreta u holu na stepeništu.


Bela boja daje dubinu hodniku

Svetlo plava

Najbolje boje hodnika pružaju osećaj smirenosti i tišine dok vaša okolina prelazi iz dana u noć i noći u dan. Svetlo plava dodaje taman toliko boje da stvori vizuelno zanimanje, ali ne toliko da će se u vašem hodniku osećati previše eksponirano. Ova boja je dobar izbor i za manje i za veće hodnike.

Zelena boja

Postoji samo nešto u bogatoj zelenoj boji zbog koje svaki prostor deluje kao dom. Neka vaš izbor bude srednje zelena koja se oseća prigušeno i moderno. Izgleda gotovo sivo u određenim svetlima ili u određeno doba dana, i odličan je izbor za sofisticirani dom kojem treba malo pigmenta.

Safir plava

Uobičajena je zabluda da samo svetlo belo može da pomogne da se prostor oseća veći. U stvari, ponekad se može pojaviti tamna boja koja gura zidove i izdužuje sobu. Kozmetički safir je divna tamnoplava boja koja je savršena za moderne domove. Volimo ga za hodnike na stepeništu, posebno one koji se povezuju sa predsobljem. Sveukupno je to odlična boja za dodavanje puno ličnosti i dubine.


Plavi hodnik

Siva boja

Siva boja je sjajna klasična neutralna koja lepo deluje u bilo kom hodniku. Tople nijanse sive boje sa primesama ljubičaste i magenta boje su idealne za porodične stanove. Dobra je za prostrani hodnik kojem treba malo toplote i može pružiti ugodan osećaj.

Ljubičasta

Ljubičasta je neverovatno smirujuća boja - a kada ujutro jurite iz spavaće sobe do kupatila, mirna boja je sjajan način da dočekate dan. Ljupka nijansa lavande sa primesama sive prekrasno funkcioniše u bilo kojem hodniku i divno izgleda pored belih ili svetlih drvenih okvira. Koristite ovu boju u širem ili u uskom hodniku - deluje kako bi se izdužila, dodajući dubinu.

Za koju god boju da se odlučite za vaš hodnik, važno je da se ona uklapa u vaš lični stil.