1.jpg1.jpg

Adaptacija stana-bojama za krečenje oplemenite vaš dom

Postoji mnogo načina kako možete da postignete efektne promene u vašem domu. Brojna istraživanja ukazuju na to da je adaptacija stana pravo rešenje, i to tako što ćete promeniti boju vaših zidova. Boje za krečenje nisu samo ono što treba da prekrije neke nedostatke, već nešto što i te kako treba da utiče na vaš život generalno. Od boja nam mnogo što šta zavisi, na šta ukazuju mnoge istaknute studije koje su se bavile ovom tematikom.

Boje nas u nekom smislu i pokreću, nekada nas sputavaju, a nekada nam daju i te kakvu snagu za dalje. Bojama moramo da budemo okruženi, ukoliko želimo da veći deo dana budemo u dobrom raspoloženju i ukoliko sve stvari želimo da gledamo iz drugog ugla. Bojama za krečenje definitivno možete oplemeniti vaš dom.

Crvena boja prilikom adaptacije stana popravlja raspoloženje

Gotovo sve nijanse crvene boje mogu da doprinesu promeni raspoloženja. Adaptacija stana je period kada treba da obradujete sebe i novom bojom zida. Ako imate problem sa raspoloženjem, sa negativnim mislima, teško tonete u san, onda treba da unesete malo boje u vaš život, a kako ćete drugačije početi nego unošenjem boje u vaš dom.

Adaptacija stana nam pruža tu mogućnost da u isto vreme prilagodimo i ostale elemente boji zidova. U ovom periodu, počnite da radite na tome da pravite sebi prostor kakav ste oduvek želeli. Savetuje se da bar jednu prostoriju u vašem domu okrečite u crvenu boju.

Plava boja smiruje i utiče na kreativnost

Adaptacija stana podrazumeva i urediti neke prostore u vašem stanu, koji će biti isključivo za opuštanje. Period adaptacije stane je definitivno idealan period kada treba da razmislite o pregrađivanju i pravljenju još jedne mini sobe. Dakle, ta soba bi mogla da bude vaša radna soba, vaša soba za opuštanje ili vaša soba za stvaranje.

Kako bismo stvarali i oživeli našu maštu, potrebni su nam i uslovi. Kada radite u prostorijama gde ima mnogo ljudi, oni bez bilo kakve zle namere, mogu da vas ometaju, a da to ni ne primete. Zato, prilikom adaptacije stana treba napraviti i jednu malo sobu, prekrečiti je plavom bojom i stvarati najlepša dela.


Adaptacija stana koja će stvoriti savršeno mesto za odmor

Adaptacija stana, odnosno u ovom slučaju adaptacija spavaće sobe, treba da se svodi na tri ključna elementa. Prvi je napraviti dovoljno prostora za veliki i udoban krevet. Drugi je - ne preterivati sa ormarima i ne zauzimati mnogo prostora nepotrebnim stvarima. Treći je, izabrati odgovarajuću boju za krečenje. Kako da prilikom adaptacije stana oplemenite vašu dnevnu sobu?

Za početak, tako što ćete je ofarbati u zelenu boju. To naravno ne znači da treba da bude drečavo zelena, već nežno blago zelena. Kada na pet minuta želite da se sklonite, onda će ova soba biti vaše rešenje. A svakog jutra će vas dočekati prijatna atmosfera, a to sve zahvaljujući ovoj nežnoj zelenoj boji.

Ljubičasta boja za krečenje za smirenost

Meditacija je jako korisna stvar, za sve one koji je praktikuju. Neki su potpuno opušteni i ništa im ne smeta, dok drugim ljudima uglavnom smetaju zvuci oko njih, smeta im upravo boja kojom su okruženi i slično. Zato, za one koji vole da meditiraju, ljubičasta boja je pravi izbor. Vodite računa kada se izvodi adaptacija stana, da ta boja bude upravo ona koju ste vi izabrali, jer često se dese greške kada su nijanse u pitanju, pa onda ceo proces mora da se ponavlja. Ovo su samo neki od predloga kako da promenite izgled enterijera. Ono što je sigurno jeste da prilikom adaptacije stana treba da obratite pažnju na boje za krečenje.