Maxima default altMaxima default alt

Farmerski stil uređenja doma

Novi trendovi u enterijeru su poslednjih godina puni elemenata stila koji bismo mogli da nazovemo farmerski šik. U stvari, kladimo se da ste videli da se elementi modernog dizajna enterijera seoskih kuća pojavljuju na društvenim mrežama i u lokalnim restoranima i pabovima dok mešavina rustičnog i elegantnog pravca izgleda tako privlačno danas.

Stil potiče iz Amerike, i dok ga tamo nazivaju farmerskim stilom, kod nas je odomaćen izraz - stil seoskih kuća.

Koje su odlike farmerskog stila?

Stil seoske kuće i farmerski je dizajn koji daje prednost praktičnosti, jednostavnosti i rustičnom šarmu. Dok stil seoske kuće ima tendenciju da odražava estetiku ruralne arhitekture, on takođe obuhvata i moderne udobnosti, stvarajući izgled koji istovremeno deluje udobno i sa stilom.

Današnji pogled na moderno uređenje seoskih kuća ukorenjen je u rustičnom seoskom šarmu začinjenom toplim minimalizmom i industrijskim elementima, donekle sličnim skandinavskom dizajnu enterijera. Postižući pravi balans pastoralnog i prefinjenog, moderni dekor seoske kuće naglašava udobnost i opušten život sa savremenim senzibilitetima koji odražavaju današnje vreme. Razmislite o korisnom, prirodnom, ali prefinjenom, seoskom, ali i sofisticiranom kao karakteristikama enterijera modernih seoskih kuća.

Iako je često iznenađujuće u početku čuti pojmove „moderno“ i „seoska kuća“ zajedno, ova omiljena kombinacija stilova dizajna je više nego vredna pažnje. Kada želite da dodate sopstveni pečat na moderan dekor seoske kuće, uvek se isplati da sa rustičnim elementima osvežite prostor kako bi se vaš dom bio unikatan, a da pritom ostane potpuno moderan i u duhu.

I postoji dobar razlog zašto toliki broj ljudi se zaljubljuje na prvi pogled u moderan stil seoske kuće. Njegov stilizovani pristup udobnosti i prelep, jednostavan dizajn izaziva duh koji je topao i primamljiv, čak i ako niste blizu farme ili seoskog domaćinstva. Ipak, neki ljubitelji dizajna izbegavaju ovaj stil u potpunosti, greškom ga smatraju klasičnim i previše ruralnim, iako je mnogo više od toga.

Materijali i boje seoskog dekora

Organski i prirodni materijali su osnova modernog uređenja seoskih kuća.

Budući da je moderni dizajn seoskih kuća sve u vezi sa unošenjem prirode u dom, razmislite o izradama i završnim obradama od prirodnog drveta, lana i konoplje. Uz to, predlažemo da izbegavate plastiku i sve veštačke materijale jer ovi narativi nisu u skladu sa modernim dizajnom enterijera seoske kuće.

Kada govorimo o bojama, klasična bela će „raditi“ da istakne određene delove dok je istovremeno i dobra osnova modernog dekora seoske kuće i ima moć da poveže sve elemente zajedno. Osim toga, teži nameštaj za seoske kuće može učiniti da mali prostor izgleda još manji i skučeniji, dok će beli zidovi pomoći u borbi protiv toga, zajedno sa mnoštvom ogledala i reflektujućih površina.

Kada bismo jednom rečju opisivali farmerski stil, ta reč mi bila jednostavno. U baš tome se ogleda i sva lepota ovog stila koji daje prednost praktičnosti nad formama. Kako moderni stil enterijera seoske kuće zahteva mešavinu istorije i modernog minimalizma, možete naglasiti određene nesavršenosti u prostoru i na taj način enterijeru dati na šarmu.