Maxima default altMaxima default alt

Industrijski stil nameštaja

Nameštaj u industrijskom stilu je sve popularniji trend u svetu i kod nas. Grube i glatke teksture ovog savremenog stila nameštaja stvaraju zanimljive komade koji odgovaraju širokom spektru uređenja enterijera.

Nameštaj u industrijskom stilu uključuje stolove, fioke i niz drugog metalnog, drvenog i kožnog nameštaja koji je savršen za kancelarije i radionice. Industrijski stil takođe čini dobar izbor nameštaja koji će zaokružiti izgled vašeg stana ili kuće.

Ključne komponente

Inspirisan skladištima i fabrikama otvorenog plana, industrijski stil kombinuje vredne materijale (kao što su metal, drvo i beton) sa neutralnim tonovima za jednostavan, funkcionalan izgled.

To je popularan izgled koji je tu da ostane i bude aktuelan i u narednom periodu, i to sa dobrim razlogom: prirodna paleta boja i elegantan nameštaj znači da čini čuda i u tradicionalnim i u modernim domovima.

Klasični industrijski stil nastoji da donese izgled kuće u vidu industrijske zgrade sa visokim plafonima, izloženim ciglama i gredama, kao i metalnim akcentima. Savršeno prilagođen prostorima kao što su pretvorene fabrike i rustikalna potkrovlja, ovaj stil se odnosi na kreiranje modernog dizajna sa mešanim materijalima.

Jedan od najznačajnijih aspekata industrijskog stila je sama arhitektura. Ono sto ga karkateriše su visoki stropovi, zidovi od cigle, otvorene cevi,a industrijski stil ima za cilj da proslavi grubo unutrašnje funkcionisanje prostora umesto da ga sakrije.

U skladu sa suštinom industrijskog stila - uzimanje nečeg starog i prožimanje toga novom svrhom (sa malo ili bez izmena) - originalne arhitektonske karakteristike stare zgrade, uključujući grede na plafonu, podove od tvrdog drveta ili cementa, čelična prozorska stakla i zidove od cigle - su elementi koji treba da budu izloženi, a ne skriveni. U industrijskom prostoru, izložena ventilacija, kanali i cevi nisu ružni detalji; to su jedinstvene karakteristike koje treba istaći.

Praktičnost pre svega

Industrijski izgled se odnosi pre svega na praktičnost i svestranost; i to je ono što industrijskim enterijerima daje njihov nepogrešiv izgled. Dakle, kada odlučujete kako da ukrasite svoj prostor, praktičnost vaših odabranih komada uvek treba da vam bude u prvom planu.

Kada je u pitanju nameštaj, industrijski enterijer zahteva da karakteristike budu praktične i nekomplikovane. Čiste linije, jednostavne forme i oštri kontrasti su neophodni, ali ovaj pojednostavljeni pristup ne znači da morate da pravite kompromise u pogledu udobnosti.

Dnevni prostori poput dnevnih soba su posebni prostori u kojima bi trebalo da budete u mogućnosti da se udobno opustite i moguće je napraviti toplo, prijatno okruženje čak i ako je praktičnost prioritet. Iskoristite nekoliko ključnih tekstura dok se držite hladne, neutralne palete boja. Pokušajte da izbegnete previše dodataka, kao što je višak jastuka.

Bakar je klasičan materijal savršen za dodavanje blještavila tamnom, robusnom industrijskom izgledu. Alternativno, to je takođe fantastičan metal za unošenje topline i modernosti u prostor.

Mnogi moderni stilovi dizajna promovišu preciznost, bilo da se radi o prefinjenim šemama boja ili čistim ivicama. Kada pomislite na industrijski stil, preporučujemo vam da malo popustite ova pravila dizajna tako što ćete namerno izložiti nedovršene uglove ili neravne karakteristike.