Kako da izrazite vaš lični stil pri uređenju dvorišta 1920x400.jpgKako da izrazite vaš lični stil pri uređenju dvorišta 1920x400.jpg

Kako da izrazite vaš lični stil pri uređenju dvorišta

S obzirom da je leto u punom jeku, znamo da tražite praktične, moderne savete za uređenje dvorišta kako biste maksimalno iskoristili svoj spoljni prostor. Dok posmatrate sta ste već sve preuredili, ističemo da pobednička poboljšanja enterijera sa kojima ste se već pozabavili, vas čekaju u ovom tekstu.

Pripremili smo brzi vodič za nadogradnju vašeg prostora kako biste bez napora uneli svoj lični stil.

Da biste započeli sa stvaranjem dvorišta koje je vaš beg od briga i koji odražava vaš lični stil ukrašavanja, potrebno je da imate volju i budete spremni da upotrebite svoju kreativnost.

Igrajte se bojama, ali ostanite verni svom izboru

Odaberite boje, uzorke i teme koje upućuju i dopunjuju životni prostor u domu. Definišite celokupnu priču iza svog kućnog dekora primenom nekoliko ključnih boja i odaberite odgovarajuće nijanse za spoljašnji nameštaj, biljke i ukrasne dodatke ili svetla.

Iako oko ne biste trebali zbuniti previše smelom bojom, nekoliko intenzivnih nijansi sigurno će vam pomoći da napravite privlačna iznenađenja u vašem dvorištu. Ovo možete postići dodacima u jarkim bojama. Pridržavajući se unutrašnjih tema vašeg doma, kreativan i jedinstven pristup uređenju dvorišta omogućiće vam da maksimalizirate prostor uz malo truda.Cvetni vrt u dvorištu

Budite kreativni sa podovima i pločicama

Dok vaš stan ili kuća sadrži klasičnu, ako ne i standardnu kontrastnu geometriju, popločeni deo dvorišta donosi efekat drame i elegancije. Trudite se da dodate elemente koji nisu inspirisani samo drvetom ili kamenom. Ako imate trem ispred kuće, možete popločiti taj deo ili letnju kuhinju. Neka podovi pričaju priču.

Neka se dvorište uklapa sa stilom enterijera stana

Prilikom stvaranja kohezivnog spoljnog prostora koristite komponente koje se uklapaju uz unutrašnjost vašeg doma i napolju. Zaista, radost u uređenju svog dvorišta treba naći u stvaranju raznolike kombinacije nameštaja, ere i proizvoda kao što biste hteli unutra. Neka se vase dvorište vizualno logički nastavlja na unutrašnjost vašeg doma.

Pustite mašti na volju

Razmislite van okvira i opremite svoj spoljni prostor elementima koji su obično rezervisani za unutrašnje prostore. Češće moderni nameštaj na otvorenom može biti previše minimalan i blag. Umesto plastičnog stola i stolica izaberite sto od kovanog gvožđa ili obrađenog kamena.

Unesite umetnost tamo gde je niko ne očekuje

Potpuno neočekivani vani, uokvireni radovi i grafike dodaće zanimljiva žarišta, lako se pronalaze i doneće aspekte vaše ličnosti u vaše dvorište.

Baš kao i unutra, postavite zanimljive predmete poput vaza, neočekivanih figurica i sadnica jer je to jednostavan način dodavanja šarma i osobnosti napolju, istovremeno odražavajući vaš ukus.


Zanimljivo uređenje dvorišta

Stvorite opušten prostor

Kako ljudi često zaboravljaju da se njihovi životni prostori u kući mogu proširiti napolju, stvoriti atmosferu u dvorištu koja služi svrsi i estetski je prijatna. Baš kao što biste unutra, inspirišite ljude na razgovor i druženje.

Ovo možete postići dodavanjem udobnih stolica ili dušeka. Koliko god da vam se čini da je potrebno puno truda da se isprate ovi koraci, verujte nam da će vredeti. Kafa koju spremite sebi ujutru imaće lepši ukus ako je ispijate u dvorištu sa guštom. Roštilj sa prijateljima ili obroci napolju servirani u prijatnom ambijentu dobijaju novu dimenziju u prostoru koji je sređen po merilima vaše lične estetike.