Maxima default altMaxima default alt

Kako da unesete novogodišnji duh u vaš dom

Verovali ili ne, skoro je 2022. Ako planirate da organizujete malu proslavu Nove godine sa bliskom porodicom ili prijateljima, ili pak samo želite da svoj prostor učinite svečanim, verujemo da vam je važna atmosfera koju ćete kreirati tom prilikom. U tome vam može pomoći naš vodič kroz prazničnu dekoraciju.

Jelka nije samo za decu

Možda deluje kao savet koji nije vrlo inspirativan, ali statistike kažu da većina porodica bez dece, samci ili porodice sa odraslom decom, uopšte ne kite jelku. Naš savet, ako je ovo i vaša praksa, da ove godine promenite tradiciju. Odaberite ukrase koji vam podižu raspoloženje, opustite se i izrazite svoju kreativnost. Neka bude vesela i šarena jelka.

Ako vam je ograničen budžet, odredite temu i držite se nje. Držeći se homogenog izgleda, ukrašavanje će biti efikasno i bez nepotrebnih troškova.

Igra svetlosti

Nemojte da potcenjujete ono što već imate na raspolaganju a to je svetlost. Pokušajte da pomeranjem nameštaja napravite efikasnu igru senku. Ono što takođe možete da uradite sa niskim ulaganjima jeste da ukrasite stan novogodišnjim svećama. Meka svetlost deluje istovremeno romantično, prefinjeno ali i efektno. Posebno volimo onaj osećaj kada su mirišljave sveće u igri.

Dekoracija hrane

Možda sebe ne smatrate profesionalcem u kuvanju, ali to za ovaj savet nije ni važno. Važna je mašta. Bilo da slažete meze, pravite rusku salatu ili samo slažete bombone koje će stajati na stočiću, trudite se da unesete neki element dekoracije. Ako, pak mesite tortu, tu već imate mogućnost da se rasplinete sa euforičnim maštarijama. Hrana je kultorološki element oko koga se skupljaju porodica i prijatelji i kao takva, ima moć da promeni našeu percepciju.

Ne potcenjujte moć balona

Još jedan dostupan ali ultra efikasan način dekoracije su baloni koje možete nabaviti bilo gde. Ako imate ograničen budžet trudite se sa izbegnete balon šopove koji su popularni ali skupi. Odaberite dve boje, odlučite koje su nijanse i možete relativno lako formirate bukete balona zajedno. Takođe, ako imate decu, sa flomasterima u veselim bojama možete pisati i crtati po balonima.

Zlatna - svuda

Kada bi praznici imali boju, to bi zasigurno bila boja zlata. Ovu boju možete implementirati u prostor kroz jastuke, dekorativne tkanine ili aksesoare u ovoj boji. Zlatna izgleda dobro i na jelci a bordo zlatna kombinacija je ustaljena kombinacija koja donosi primese novogodišnjih praznika I svečanosti. Zlatna može biti vaš izbor i kroz tanjire ili vinske čaše za novogodišnju večeru.

Ne zaboravite dečiju sobu

Dekoracija dečije sobe uoči Nove godine mora se obaviti sa decom. Istovremeno, možete unapred pripremiti potrebne detalje i uveriti se da je sav nakit apsolutno bezbedan. Krhke, oštre i staklene predmete, sveće, kao i teške atribute u vidu podmetača najbolje je koristiti za druge prostorije.

Nova godina je vreme fantazija i snova, pa su mali kreativni eksperimenti u uređenju enterijera više nego dobrodošli.

U našem članku smo razmotrili samo nekoliko mogućih ideja koje možete koristiti. Glavna stvar je da se vodite dobrim raspoloženjem, jer svaki ukras napravljen sopstvenim rukama ispunjava kuću toplinom i udobnošću.