Maxima default altMaxima default alt

Kako odabrati boje za kancelariju

Lako je izabrati najbolju boju za vaš dom, čini se svima koji se susreću sa uređenjem svog poslovnog prostora. Već imate opštu predstavu o tome koje boje vam se dopadaju i koje će dati vaš lični pečat.

Boja će pretvoriti vaš dom u vašu ličnu oazu. Prava nijansa, će vas opustiti ili ulepšati sobu. Sve je zasnovano na vašem ukusu.

Ali izbor boja za kancelariju je potpuno drugačiji. Možda volite boju lavande, ali to ne znači da bi trebalo da bude na zidovima vaše računovodstvene firme, zar ne? Ili bi trebalo, pitate se?

Šema boja vaše kancelarije neće zavisiti samo od vaših preferencija i onoga što izgleda dobro. U psihologiji boja, boje su ogroman faktor u uticaju na raspoloženje i energiju osobe. Vaš izbor kancelarijskih boja će tada uticati na produktivnost i emocije vaših zaposlenih, ali i kolega.

Pa, koju boju onda odabrati - saznajte u nastavku teksta.

Plava kao odraz spokoja

Plava je hladna boja koja stvara osećaj spokoja, mira i reda u kancelariji.

Preduzeća mogu koristiti plavu da bi se projektovala stabilnost i pouzdanost. Odlična je za povećanje produktivnosti uz održavanje profesionalnog izgleda. Takođe pomaže u jačanju kreativnosti vaših zaposlenih.

Većina nijansi plave bi trebalo da dobro funkcioniše u prostorima za rad, u zavisnosti od vrste raspoloženja koje želite da stvorite. Svetlo plava stvara pozitivna osećanja, što može pomoći zaposlenima da se osećaju prozračno i mirno. Ovo bi moglo da funkcioniše u kancelarijama sa malim i skučenim prostorima.

Važno je napomenuti, međutim, da plava takođe može biti ledena i hladna.

Jake nijanse plave takođe mogu izazvati jače emocije. Ono što je važno je da Izaberite pravu nijansu ako želite da koristite plavu kao osnovnu boju za svoju kancelariju.

Klasika bele i crne

Crna odiše sofisticiranošću i elegancijom, dok belu vidimo kao čistu. Zajedno, ove boje će izazvati jaka osećanja vaših zaposlenih i posetilaca.

Magija bele i crne je da one mogu učiniti da se vaši zaposleni osećaju moćno, što je razlog zašto ljudi nose crna odela kako bi izgledali važno i zašto postoje događaji gde je kombinacija crno bela zahtevana. Takođe ova kombinacija zrači klasom što je važan faktor za imidž vašeg preduzeća.

Još jedna sjajna stvar u vezi sa ovom kombinacijom je da je klasična i raznovrsna. Iako najbolje funkcioniše za moderna okruženja, još uvek možete da napravite drugačiji stil kancelarijskog dekora ako želite. Možete ga učiniti formalnim ili udobnim, lako se uklapa u vaše želje.

Akcenti u crvenom

Crvena je prilično moćna boja i često se povezuje sa besom. Međutim, takođe može da simbolizuje ljubav i udobnost. Generalno, crvena izaziva uzbuđenje i intenzivna osećanja.

Iz tog razloga, možda ćete želeti da koristite crvenu kao akcentnu boju, a ne kao osnovu. Sa odgovarajućom količinom crvenog u vašoj kancelariji, možete povećati energiju svojih zaposlenih i učiniti ih motivisanijim da rade svoj posao.

Takođe bi trebalo da razmislite o prirodi posla pre upotrebe crvene boje. Ako ste u medicinskoj industriji, možda biste želeli da se klonite ove boje, koja je boja krvi. Želećete da se vaši klijenti osećaju opušteno, za šta bi plava ili zelena mogla bolje.

Iako ove kancelarijske šeme boja mogu funkcionisati kao i druge, takođe morate imati na umu svoj brend i korporativnu kulturu. Takođe je dobra ideja da koristite boje vašeg brenda, što će pomoći da se održi moral zaposlenih.