Maxima default altMaxima default alt

Koje su prednosti kvalitetnih fasadnih sistema

Kada govorimo o gradnji objekta, fasade su uvek aktuelna tema. Pored toga što boja fasade daje vizuelnu estetiku objektu, i na neki način ga obeležava, danas se bavimo kvalitativnim prednostima fasadnih sistema i njihovim uticajem na našu okolinu kao i kvalitet našeg života.

Dobra termoizolacija štedi novac

Bilo da je tema leto ili zima, kvalitetna termoizolacija smanjuje naše račune za struju na osetnom nivou. Statistike kažu da su ta umanjenja od 10% do čak 40% pa se kvalitetna fasada danas smatra kao svojevrsna investicija u bolje sutra. MAXITERM Premium predstavlja vrhunski ETICS sistem sa kamenom vunom.

Kompozitni sistem spoljne toplotne izolacije (ETICS) je optimalno rešenje za energetski efikasnu i održivu toplotnu izolaciju spoljašnjih zidova i u novogradnji kao i u renoviranju.

Ono što odlikuje ovaj sistem je vrhunska toplotna i zvučna izolacija objekata. Takođe, visoka paropropusnost je karakteristika ovog sistema. Kako je kamena vuna negoriv materijal, ugradnjom ovog sistema dobija se novi nivo sigurnosti u vidu zaštite od požara.

Nanošenje i ugradnja termoizolacije se uvek sastoji od niza koraka i postupaka, a konkretno za ugradnju ovog sistema postupak se sastoji iz četiri faze.

Izolacija deluje kao prepreka protoku toplote. Može učiniti vaš dom udobnijim uz smanjenje količine toplote koja izlazi zimi i smanjenjem količine toplote koja ulazi leti. Izolacijom možete značajno smanjiti svoje račune za grejanje i hlađenje.

Zdravije okruženje za sve nas

Ljudi danas sve više vode računa o uticaju građevinskih materijala koji se koriste u njihovim domovima na životnu sredinu.

Još jedna prednost kvalitetne izolacije vašeg doma je da će imati značajan uticaj na smanjenje potrošnje toplotne energije. Ovo, zauzvrat, smanjuje emisije ugljen-dioksida u atmosferu. Ovo je važno jer je ugljen-dioksid odgovoran za otprilike dve trećine energetske neravnoteže koja dovodi do porasta temperature na plati.

Povećanje nivoa ugljen-dioksida širom sveta dovodi do efekta staklene bašte i zadržavanja dodatne toplote. Ovo doprinosi topljenju ledenih površina i porastu nivoa mora i okeana, što može izazvati poplave.

Smanjenjem oslobađanja toplote iz vašeg doma, doprinosite zdravijoj životnoj sredini i delujete lokalno dok mislite globalno u čemu i jeste suština prave energetske održivosti i brige o planeti.

Kvalitetna fasada je investicija u budućnost nekretnine

Iako često važi ona izreka da je kuća rupa bez dna, kada je fasada u igri upravo je suprotno. Ova investicija se višestruko vraća što kroz smanjenje računa, što kroz podizanje vrednosti nekretnine. Tržište nekretnina u Srbiji je u ekspanziji, a objekti u koje u startu više uloženo kasnije imaju veću tržišnu vrednost i cenu.

Svakako, pored opipljive materijalne dobiti, sigurnost koju donosi kvalitetan fasadni sistem možda nije kvantitavno merljiv, ali se ogleda u kvalitetu života koji pružate svojoj porodici. Bilo da projekat izgradnje je novi objekat ili da renovirate kuću ili vikendicu, MAXITERM Premium fasadni sistem je najbolji izbor na tržištu.