1.jpg1.jpg

Krečenje stana: Ceo stan u ljubičastoj boji, zašto da ne?

Obično kada ljudi vole neku boju često žele da im gotovo sve bude u toj boji. Od garderobe koju nose, do tih nekih drugih modnih elemenata, poput šminke i obuće, pa sve do svih onih stvari koje imaju u svom stanu. Posebno se to ističe kod osoba koje vole ljubičastu boju. Verovatno znate bar jednu takvu osobu i verovatno znate da su gotovo sve njene stvari u toj boji.

Te osobe će verovatno jednom poželeti i da okreče stan u ljubičastu boju, ukoliko to do sada već nisu uradili. I sasvim je dozvoljeno da okrečite ceo stan u jednu boju, ukoliko vam se ona mnogo dopada. Ali, ukoliko ste ipak u dilemi, imamo nekoliko razloga zašto bi trebalo da donesete ovu odluku i da prilikom krečenja stana razmislite o ljubičastoj.

Ljubičasta je kraljevska boja

Ljubičasta boja je u prošlosti bila i te kako popularna boja. Dakle, ona nije svoju popularnost relativno skoro stekla, već se vekovima unazad koristila kao boja koja je simbolizovala bogatstvo i luksuz. Što i ne čudi.

Ono što je još zanimljivo kada je reč o ovoj boji, jeste činjenica da nije bilo lako napraviti je. Bilo je potrebno mnogo truda da bi se napravila ta savršena ljubičasta boja. Danas je ona i te kako dostupna i mogu svi da je koriste, ali imajte u vidu da nekada to nije bilo tako lako, pa je zato želja za ovom bojom bila izrazito velika.

Boja glamura i elegancije

Kada je u pitanju krečenje stana postoji nekoliko stvari koje želimo da dostignemo. Prva je svakako da ulepšamo naš enterijer i da doprinesemo izgledu celokupnog stana. Druga je svakako da osvežimo naš prostor. I treća je da prilikom krečenja stana izaberemo onu boju koja je praktična i koju možemo da kombinujemo uz ostale elemente u našem stanu. Za koju god boju da se odlučite, znajte da uvek postoji način da je iskombinujete sa ostalim elementima u stanu. Tako je i sa ljubičastom.

Ukoliko želite ljubičastu, onda vi definitivno želite da osvežite vaš stan glamurom, želite da vaša dnevna soba odiše elegantnošću, a vaša spavaća soba prefinjenošću, dok će kuhinja biti po najmodernijem standardu.

Boja koja simbolizuje mudrost, kreativnost i ambicije

Imajte u vidu da krečenje stana u ljubičastu boju može da znači mnogo stvari. Odnosno, treba znati da ona simbolizuje mudrost, kreativnost, ali i ambicioznost. Verovatno to jeste i vi, ali i vaši ukućani, čim ste se svi složili da vaša boja bude ljubičasta. Pored toga što simbolizuje gore pomenute stvari, ona svakako može da doprinese i razvoju vaše kreativnosti, podsticanju ambicija i sigurno može da doprinese i vašem boljem raspoloženju.

Prirodno ljubičaste ima malo

Ova boja zaista i jeste tako posebna. Treba da znate da u prirodi ima tako malo ljubičaste boje, što je zaista neverovatno. I to zapravo znači da je ona jedinstvena. To znači i da ćete nakon krečenja stana i vi imati utisak da je vaš stan poseban i jedinstven.