Maxima default altMaxima default alt

Pet načina da date lični pečat svakoj prostoriji

Naši domovi ili kancelarije su mesta gde provodimo većinu svog života. Kao takvi, zaslužuju ono najbolje od nas - da unesemo svoj duh u enterijer i da se pobrinemo da budu u skladu sa našim ličnim nahođenjem.

Utiskivanje sopstvenog ličnog ukusa u dizajn je jedan od najboljih delova transformacije prostora. Uz svu inspiraciju koju nađete negde drugde, stvaranje prostora zaista svojim je poseban osećaj i daje vam osećaj povezanosti sa vašim domom koji se ne može ponoviti nigde drugde.

Vodite se osećanjima

Volite kreativni haos? Nema problema! Ako ste neko ko dobija energiju od okruženja neredom boja i tekstura - zabavljajte sa sa tim. Ako se osećate povezanim sa jednom ili dve pojedinačne stavke i želite da se ističu, i to je savršeno. Kao što izreka kaže - ugodite sebi.

Možete dopustiti sebi da u skladu sa svojim trenutnim raspoloženjem menjate prostor ili odredjene sitnice, boje ili teksture.

Unesite porodične fotografije i uspomene

Nepisano pravilo kaže da su porodični portreti na zidu ili kancelarijskom stolu ona sitnica koja menja sve. U prilog tome, važi i pravilo da je svaki zid dobar da bude postolje za vaše porodične momente.

Bilo da je to spavaća soba, trpezarija ili dnevna soba, svaki kutak je pogodan da ga oplemenite uspomenama. To može da bude magnet sa putovanja na frižideru, neka figurica koja vas podseća na određeni period života, razglednica koju ste dobili od prijatelja ili pak kamen sa omiljene vam morske plaže. Vi ste ti koji odlučujete šta je to što ima emotivnu vrednost za vas.

Igrajte se sa zidovima u dečijoj sobi

Ovaj predlog će mališani ispod 7 godina voleti! Setite se koliko ste kao dete voleli da imate neki ćošak (ili više ćoškova) gde ste crtali i mogli da se bavite amaterski umetnosću - ili preciznije da šarate nameštaj bojama. Za zadovoljenje ovih dečijih potreba možete nameniti zid, koji ćete kasnije jednostavno oprati.

Deca će biti presrećna, jer imaju svoj kutak u kome vladaju njihova pravila, a vi ćete izbeći glavobolju.

Razmišljajte van okvira

Ponekad je dekorisati sobu jednostavno i želite da u njoj uradite nešto potpuno neočekivano, na primer, okačite gitaru ili snoubord na zid umesto ogledala ili uramljene slike. To je jedan od načina da stvari ostanu interesantne. Nemojte se plašiti da razmišljate van okvira kada je u pitanju ukrašavanje. Kada na zidove okačite predmete koji vam se sviđaju, oni izražavaju vaš jedinstveni način ukrašavanja, što omogućava svima koji uđu u vaš dom da vizualizuju o čemu se radi. Imajte na umu, međutim, da je manje obično više kada ukrašavate.

Stvorite samo svoj ćošak

Bilo da volite da čitate i znači vam da imate kutak za čitanje ili volite da pijete kafu u miru, pa vam je potreban kutak za ispijanje omiljenog napitka, dozvolite da vaš omiljeni ritual bude izražen. Možete dati prostor i svojim hobijima, posebno ako su umetnički. Dozvolite mašti da radi za vas.

Dodavanje stilizovanih personalizovanih detalja vašem domu je jedini način da osigurate da se zaista oseća kao vaš. Prikazivanjem fotografija, stvaranjem kutka za čitanje i dodavanjem dodataka možete kreirati elegantniji, jedinstveniji i posebniji prostor.