Praktični načini da svoj dom pretvorite u kancelariju 1920x400.jpgPraktični načini da svoj dom pretvorite u kancelariju 1920x400.jpg

Praktični načini da svoj dom pretvorite u kancelariju

U ne tako dalekoj prošlosti, mnogi od nas su bili po prvi put suočeni sa iskustvom rada od kuće. Ovaj pristup poslu ima svoje zakonitosti a poenta je sačuvati osećaj efikasnosti.

Da biste to učinili bez ugrožavanja produktivnosti, razmislite o stvaranju namenskog radnog prostora. Jedno od najpogodnijih mesta za postavljanje kutka za posao od kuće je u dnevnoj sobi zbog multifunkcionalnosti. Ipak, ako niste upoznati sa radom na daljinu, možda će vam biti potrebne ideje kako da ukrasite zidove dnevnih soba tako da odgovaraju vašoj novoj kućnoj kancelariji. Pored toga, prilikom stvaranja kućne kancelarije u dnevnoj sobi bilo bi najbolje razdvojiti radni i životni prostor tako da se obezbedi maksimalna efikasnost; stoga ne bi bilo pametno raditi sa svoje sofe ili na stolu za kafu.

Pronalaženje savršenog mesta u dnevnoj sobi za kreiranje vašeg radnog prostora može biti prilično teško s obzirom na to da treba uzeti u obzir nekoliko stvari kao što su pravilno osvetljenje i ukupna estetika prostorije. Da bismo vam pomogli da donesete odluku, evo nekoliko ideja koje možete da uključite prilikom postavljanja svoje udaljene kancelarije u dnevnoj sobi.

Ispod stepenica

Ako je vaša kuća dvospratna sa otvorenim stepeništem, prostor ispod stepenica možete iskoristiti za stvaranje jedinstvenog i praktičnog radnog prostora. U većini slučajeva ovaj prostor obično ostaje neiskorišten; prema tome, stvaranje ovde vašeg udaljenog radnog prostora neće zahtevati da preuredite veći deo svoje dnevne sobe kako biste stvorili više prostora za svoj sto i drugi nameštaj. Kako biste u potpunosti iskoristili ovaj prostor, razmislite o postavljanju vašeg stola na najudaljeniji kraj stepeništa i stavljanju dodatnog nameštaja kao što su jedinice za odlaganje kancelarijskih potrepština na donju stranu.

Posvetite kutak sobe

Ako izdvojite određeni ugao porodične sobe da deluje kao mali radni prostor, to je odličan način da napravite radnu stanicu bez trošenja previše prostora. Ovo je sjajno za ljude koji imaju male dnevne sobe. Ako zadržite svoj kancelarijski prostor, omogućiće vam da radite, a da pritom ne ometate druge aktivnosti koje se mogu istovremeno odvijati. Uz to, upotreba kompaktnog nameštaja osiguraće da opšta estetika vaše dnevne sobe nije uništena ili nedosledna.Kancelarija u vašoj dnevnoj sobi

Korištenje neiskorištenih prostora

U tipičnom domu postoji mnogo kutaka koje se mogu koristiti za stvaranje sjajnih radnih prostora. Na primer, možete koristiti neiskorišteni samo jedan ćošak i kreirati malu kućnu kancelariju. Upotreba malog nameštaja može vam pomoći da iskoristite ograničen prostor koji je dostupan u tako malim prostorima. Pored toga, možete uključiti nadgradne police kao jedinice za odlaganje kako ne biste koristili glomazni nameštaj. Šta više, kako biste sprečili da se osećate klaustrofobično, zidove možete obojiti svetlom nijansom i ukrasiti sobu.

Ključno za maksimalno iskorištavanje takvih mesta je upotreba suptilnog kancelarijskog nameštaja koji se ne nameće.

Optimizacija vašeg radnog prostora

Nakon što ste istakli najprikladnije područje za pretvaranje u radnu stanicu, ostalo je samo da ga optimizujete kako bi obezbedili najbolje uslove za rad. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da ovo ostvarite.Radni prostor u stanu

Osvetlite ga

Veoma važan aspekt koji treba uzeti u obzir pri kreiranju kućne kancelarije je osvetljenje. Vaša radna stanica treba da bude na mestu dobro osvetljenom, najbolje sa puno prirodne svetlosti koja je okrepljujuća i dovoljno meka za rad, a da pritom ne oštetite oči. Štaviše, studije su pokazale da nedostatak prirodne svetlosti može biti štetan za radno iskustvo. Na radnoj stanici treba da imate i podnu ili stolnu lampu, jer upotreba svetla za dnevnu sobu za rad obično šteti vašim očima.

Pospremite

Podrazumeva se da skučeni radni prostor dovodi do zabrinutosti uma. Ako imate mnogo nepotrebnih predmeta koji leže oko vašeg radnog prostora, koncentrisanje na vaš posao verovatno će biti težak zadatak. Uz to, dnevne sobe su prilično podložne nakupljanju nereda; stoga je neprestano čišćenje radne stanice ključno za zadržavanje produktivnosti.

Oslobodite se distrakcija

Dnevne sobe se obično koriste za opuštajuće aktivnosti kao što su gledanje televizije i surfanje internetom; prema tome, distrakcije su obično prevladavajuće. Takve stvari verovatno će vas ometati u radu, stoga je neophodno držati ih na visini ako želite da završite posao. Držite uređaje kao što su telefoni i daljinski upravljači van dosega jer bi izbegli gomilanje posla zbog nedostatka koncentracije. Iako je istina da koliko god rad od kuće ima svojih prednosti, činjenica je i da je izazovan. Zato se trudite da prostor koji kreirate bude maksimalno prilagođen vašim individualnim radnim potrebama.