1.jpg1.jpg

Pravi izbor boja za zidove prilikom adaptacije stana

Prilikom adaptacije stana imate priliku da nešto iz korena izmenite u vašem stanu. A šta je veća promena od promene boje zidova? Naravno, raspored i nov nameštaj se i te kako računaju.

Međutim, nismo uvek u mogućnosti da prilikom svake adaptacije stana kupujemo nov nameštaj i nove elemente. Zato je ovo možda najjednostavniji, a možda i najjeftiji način da unesemo neke promene u naš dom. Boje su jako bitne za naš prostor, za naša osećanja, za naše raspoloženje.

Niste ni svesni kako neke boje mogu loše da utiču na vas i da doprinesu nastajanju depresije, naravno u kombinaciji sa mnogim drugim faktorima. Naš dom, naša kuća, treba da bude najprijatnije mesto za nas. Mesto gde se osećamo slobodno, mesto gde pokušavamo da nađemo određeni mir, nakon napornih i teških dana.

Izaberite blago ljubičstu i cigla boju za dnevnu sobu

Hit boje ove sezone biće ljubičasta i cigla boja. Ukoliko razmišljate o adaptaciji stana u narednom periodu, trebalo bi da uzmete u obzir ove dve boje. Dakle, za dnevnu sobu bi najbolje bilo da odaberete blage boje, ali da pokušate da izbegnete one najjednostavnije i najčešće korišćene boje poput bele i bež. Vreme je da vaša soba bude malo drugačija od one na koju ste navikli. Čemu adaptacije stana uostalom i služe?

Ako promenite samo ono što se golim okom ne vidi, nećete imati utisak da ste nešto zaista i promenili. Cigla boja je možda i najpopularnija boja ove sezone i boja koja će doprineti da se osećate srećnije i energičnije. Pored toga lako se uklapa uz skoro svaki nameštaj. Blago ljubičasta boja utiče da se smirite ukoliko ste nervozni, ali i da se opustite.

Prilikom adaptacije kuhinje kombinujte dve boje

U kuhinji treba birati boje u skladu sa kuhinjskim elementima pre svega. Kada se prilikom adaptacije stana odlučite za određene kuhinjske elemente, onda počnite da razmišljate i o boji. U ovom slučaju dozvoljeno je da to bude bela boja, ali da se tu nađu i neke nijanse narandžaste ili nijanse blago crvene boje. U kuhinji boje treba da budu što smirenije. Ono o čemu još treba da razmišljate kada je adaptacija stana u pitanju jeste i raspored kuhinjiskih elemenata i sami izbor. Važno je uklopiti se sa bojama, ali je važno i izabrati one odgovarajuće elemente, koji nisu glomazni i koji neće uništiti, a ni "pojesti" vaš prostor.

Birajte jarke boje za spavaću sobu

U spavaćoj sobi dajte sebi oduška kada su boje zidova u pitanju. To mogu da budu i jarko crvena i jarko ljubičasta, drečavo žuta ili tirkizna, maslinasto zelena ili plava kao nebo. Ovde je samo važno da izaberete onu boju koju istinski volite, da je uklopite sa enterijerom i eto savršenog spoja. Kada na ovaj način sagledate stvari, adaptacija stana može da bude i te kako zanimljiva.

Prilikom adaptacije stana razmišljajte o ekološkim bojama

Pored same boje farbe za zidove, treba da razmislite i o njenom sastavu. Dakle, počnite da razmišljate o ekološkim bojama, koje ne sadrže štetne materije i ne štete vašem zdravlju. Boje treba pozitivno da utiču na vaše raspoloženje, ali ne treba da utiču na vaše zdravlje. Zato bi trebalo malo da se prilikom adaptacije stana raspitate i o ovim bojama. Znajući da imate čak i ekološke boje u vašem stanu, mnogo bolje ćete se osećati.

Pre nego što se upustite u proces adaptacije stana, možete se obratiti profesionalcima koji će vas usmeriti i posavetovati kako da na najbolji način preuredite svoj dom.