Maxima default altMaxima default alt

Prolećno uređenje stana

Kada krene najlepše godišnje doba, i kada nam stigne početak marta, svi imamo potrebu da unesemo promene u svoj prostor. U daljem tekstu ćemo sa vama podeliti neke lake načine kako možete da unesete prolećni duh u svoj dom.

Dekoracija na temu proleća je uvek dobra ideja i, imajući to na umu, donosimo vam neke moderne ideje za uređenje stana sa lepim cvetnim motivima. Inspirišite se bojama i cvetnim šarama ove sezone i dajte krila svojoj mašti. Videćete da ćete se odmah osećati bolje, jer će vaš stan instant delovati radosnije, poletnije i svežije. Baš kao i proleće.

Prolećna rapsodija na zidu

Ako nemate veliki budžet, a želite promenu, važno je da vas podsetimo da odlični efekti se mogu postići samo sa promenom boje zida. Pastelne boje će osvežiti vaš dom na neočekivan način. Razmislite o mint zelenoj, floralno roze ili upečatljivoj žutoj boji.

Možete kombinovati čak i dve pastelne boje koje su komplementarne i na taj način probuditi proleće u domu. Za one hrabrije je opcija ljubičaste boje u takozvanoj lila nijansi. Ova boja koja inspiriše i podseća na polja lavande je dobar match sa skoro svim bojama, jer je lila kao nijansa dosta dominantna.Želite nežan a intenzivan prostor? Onda je definitivno ovog marta lila vaša boja.

Mislite o podovima

Da li se čini da vašim podovima treba takođe malo pažnje? Bez obzira da li vaš stan ima tepihe ili podove prekrivene laminatom ili parketom, novi tepih može dati prostoriji novi šmek i dodati potpuno novu atmosferu.

Postoji razlog zašto kažu da prostirke za pod ili tepisi povezuju prostor. Dva naizgled nekompletna komada nameštaja, zahvaljujući tepihu mogu da ponovo čine skladnu kompoziciju. Iskoristite postojeći dekor u svom stanu da biste izabrali boju koja bi izgledala najbolje, ali svakako imajte na umu popularne prolećne boje kako biste pratili sezonske trendove.

Rešite se viškova u ormaru i nameštaju

Koliko god svako prolećno sredjivanje zahtevalo da iz stana izbacimo stare stvari, skloni smo da čuvamo stvari jer „možda nam baš to nekad zatreba“. Ovog marta uvedite pomalo minimalistički koncept u dom. Razmišljajte pametno i vidite kako možete da očistite svoj prostor od viškova.

U tome vam može pomoći višenamenski nameštaj. Sto za kafu može poslužiti kao polica, a fioke u bračnom krevetu mogu biti i mini kućno skladište za zimsku garderobu. Kofer za putovanja takođe možete napuniti odredjenim sitnicama koje ne koristite na dnevnom nivou, i na taj načim maksmizirati njegovu upotrebu. Ormare ispraznite a garderobu koju ne nosite možete donirati, pokloniti ili prodati. Izbor je vaš.

Postoji mnogo načina da unesete boje proleća u svoj dom, a cveće kao motiv je samo jedan od njih. Naravno, biljke su odličan početak, ali postoji još mnogo toga što možete učiniti sa bojom da oživite vaš unutrašnji prostor. Trudite se da birate svetle boje, lake teksture i prirodne materijale i na taj način da unesete energiju proleća i lakoće u svoj dom.