Maxima default altMaxima default alt

Trendovi u bojenju zidova u 2022.

Odakle početi pri pronalaženju pravih nijansi za svoj dom je uvek najteži deo i najveće pitanje. Na sreću, vodeće dizajnerske firme i brendovi boja nam olakšavaju početak puta jer nam daju praktične smernice za boje i nijanse koje će biti aktuelne u našoj industriji u narednoj godini. Mnogi stručnjaci za boje i dekorateri se slažu da je 2022. godina za nove početke, a nijanse koje oličavaju ovaj osećaj i donose radost će postati popularne.

Osećaj prirode - šumska zelena

Boja četinara i borova se vraća na velika vrata u 2022. Sofisticirana nijansa simbolizuje ravnotežu i harmoniju koja se često vidi u svetu prirode. Nijansa je dovoljno suptilna da se može koristiti na mnogo načina u celom domu - na primer, na kuhinjskim elementima, dečijoj sobi ili kao šarena dobrodošlica na zidovima u hodniku.

U stvari, mnogi dizajneri predviđaju da će zelena boja svih nijansi dobiti na značaju, jer ljudi, više nego ikad, žude da unesu osećaj prirode u svoje domove.

Citrusna žuta - sunce u domu

U prošlosti, žuta je imala lošu reputaciju jer je delovala zastarelo i nedorečeno. Međutim, sunčane nijanse ponovo stvaraju uticaj na dizajnerskoj sceni dok ljudi traže načine da zagreju svoj dom. Konkretno, puterasti i citronski tonovi koji podsećaju na latice suncokreta besprekorno daju energiju svakom prostoru u kome su raspoređeni.

Kada govorimo o citrusnoj, ona može biti i akcentna boja u domu, ili pak samo sporedna uloga. Lepo se kombinuje sa nijansama bele i zbog te kompatibilnosti koja je smirujuća, volimo da je vidimo na zidovima i u 2022.

Duboka ljubičasta u boji patlidžana

Volimo mešovitu upotrebu skoro crnih nijansi kojima razbijamo predrasude da je crna boja tuge. Umesto da uvek koristimo tradicionalnu crnu, volimo da dodamo zaokret u 2022. korišćenjem boja kao što su tamno ljubičasta sa podtonom crne.

Upotreba tamnih nijansi može se ugraditi u enterijer bilo gde od tamnih podova do tamnih zidova. Ovaj monohromatski element dizajna uključuje senzualnu sofisticiranost kada se pomeša sa neutralnim nameštajem i tekstilom, dodajući smelu, ali klasičnu estetiku svakom dizajnu.

Ako ste tip koji voli da ekperimentiše, tamno ljubičasta boja patlidžana je vaša sledeća ljubav na prvi pogled.

Sjajna završnica kao prekretnica

Možda nije trend u bojenju, ali svakako jeste trend za zidove. Posle ere kada smo voleli mat finiš jer donosi zgasite nijanse, sjajni zidovi se vraćaju u modu. Kako u 2022. volimo sve što vraća veru u bolje sutra, kompaktno se uklapa i ovaj koncept u generalnu ideju o životnosti prostora.

Sjajni zidovi donose notu nove energije, kojoj se toliko radujemo. Ono što je važno je da nam ovaj trend dozvoljava da starim bojama damo novo ruho. I ako odaberete boju, koja možda ne spada u trendi, sa sjajnim finišom stvarate sliku modernog doma.

Boje kojima se okružujemo mogu direktno uticati na naše emocije. Odabir prave boje za trpezariju ili najbolje boje za dnevnu sobu može učiniti veliku razliku u podizanju raspoloženja u bilo kojoj prostoriji i nakon dve prilično burne godine, sve više entuzijasta dizajna okreće se bojama da bi oživeli svoje domove i stvorili prostore inspiracije. U to ime, odaberite boju iz naše ponude i uživajte u prostoru koji ste kreirali.